O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ρουμανία: Πιο "φιλική" για την επιχειρηματικότητα

Ρουμανία: Πιο "φιλική" για την επιχειρηματικότηταΣτην 48η θέση βρίσκεται η Ρουμανία, στην κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας αναφορικά με τις πιο φιλικές χώρες για επενδύσεις.
Η έρευνα αναγνωρίζει πρόοδο στο φορολογικό σύστημα της χώρας, η οποία έχει βελτιώσει τη θέση της σε ό,τι αφορά την ευκολία δανεισμού και εκκίνησης μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Ωστόσο, υστερεί ιδιαίτερα στις κατασκευές και τις ενεργειακές υποδομές.
Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρίσκεται
η Σιγκαπούρη και ακολουθούν Νέα Ζηλανδία και Χονγκ Κονγκ. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 7η θέση και η Γερμανία στη 14η, ενώ η Ρουμανία βρίσκεται πιο ψηλά από την Ουγγαρία, την Τουρκία, την Ιταλία, την Ελλάδα και τη Ρωσία.


Ρουμανία: Λίγα τα retail stores, αλλά με... γιγαντιαία έσοδα


Στη Ρουμανία μπορεί να υπάρχουν 122.000 καταστήματα, αλλά μόλις το 1,1% εξ αυτών είναι υπεραγορές ή σύγχρονα εκπτωτικά καταστήματα, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Vektor.
Εντυπωσιακό στοιχείο, όμως, αποτελεί το γεγονός ότι τα 12 μεγαλύτερα retai stores στη Ρουμανία έχουν το μισό, συνολικά, εμπορικό τζίρο που καταγράφεται στη Ρουμανία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου