O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Στοιχεία - σοκ για την εμπορία βρεφών στην Ελλάδα

Στοιχεία - σοκ για την εμπορία βρεφών στην Ελλάδα«Θέλεις αγόρι ή κορίτσι. Αν δεν σου αρέσει σου φέρνω άμεσα άλλο».
«Ανθεί» η εμπορία βρεφών στην Ελλάδα, με τα κυκλώματα να ελέγχονται κυρίως από Βούλγαρους υπηκόους.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», τα μέλη των συμμοριών εντοπίζουν εγκύους στην Βουλγαρία, τις οποίες μεταφέρουν στην Ελλάδα.
Σε κάποιες περιπτώσεις τις πείθουν να πουλήσουν το μωρό που θα γεννήσουν έναντι 3.000 ευρώ και πάνω. Για όσο διάστημα παραμένουν οι γυναίκες στην Ελλάδα, «φιλοξενούνται»
σε διαμερίσματα μισθωμένα από το κύκλωμα και γεννούν σε δημόσια νοσοκομεία.
Δηλώνουν τη γέννηση του παιδιού στα κατά τόπους ληξιαρχεία, δίνοντας όμως ελλιπή ή ανακριβή στοιχεία για την ταυτότητα, τον τόπο διαμονής κλπ.
Ρόλο συνεργών παίζουν δικηγόροι και συμβολαιογράφοι, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών: Η φυσική μητέρα συντάσσει ενώπιον συμβολαιογράφου πληρεξούσιο με το οποίο εξουσιοδοτεί δικηγόρο να παραστεί αντ' αυτής στο δικαστήριο (Πρωτοδικείο), που θα επικυρώσει την υιοθεσία. Η συναινετική υιοθεσία είναι νόμιμη υπό την προϋπόθεση ότι δεν «παρεμβάλλεται χρήμα». Αλλιώς διώκεται ως κακούργημα.
Από έγγραφα που κατασχέθηκαν σε πρόσφατες αστυνομικές έρευνες προκύπτει ότι τους τελευταίους μήνες έχουν ολοκληρωθεί δεκάδες παράνομες αγοραπωλησίες βρεφών σε Τρίκαλα, Βόλο, Σέρρες, Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Για παράδειγμα στα τέλη Σεπτεμβρίου ένας 45χρονος Βούλγαρος, αποκάλυψε εν αγνοία του, σε αστυνομικούς της Ασφάλειας Τρικάλων, που παρίσταναν το άτεκνο ζευγάρι, ότι τα τελευταία χρόνια, έχει πουλήσει εκατό «κομμάτια».
Ο 45χρονος είχε ρωτήσει τους αστυνομικούς: «Θέλεις αγόρι ή κορίτσι. Αν δεν σου αρέσει μπορώ να σου φέρω άμεσα άλλο».
Τελικά τους έφερε ένα όμορφο αγοράκι, που είχε γεννηθεί λίγες μέρες νωρίτερα στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Η φυσική του μητέρα θα εισέπραττε 7.000 ευρώ και εκείνος 3.000.
Στην «αγορά» βρεφών η τιμή ενός νεογέννητου κυμαίνεται από 7.000 έως 20.000 ευρώ. 

Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/511263/stoiheia---sok-gia-tin-emporia-vrefon-stin-ellada#ixzz3HEmspZEH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου