O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Επανεκλέχθηκε στη Βραζιλία η Ντίλμα Ρούσεφ

dilmaΗ Ντίλμα Ρούσεφ θα παραμείνει Πρόεδρος της Βραζιλίας, καθώς κέρδισε τις εκλογές της χώρας με ποσοστό 51,59% έναντι 48,41% του αντιπάλου της, Αέσιο Νέβες.
Όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα η επικράτηση της Ρούσεφ δεν ήταν εύκολη, ωστόσο, ο λαός της Βραζιλίας αποφάσισε τελικά να τη στηρίξει.
Ο Σοσιαλδημοκράτης Νέβες επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Ρούσεφ και της έδωσε συγχαρητήρια για τη νίκη της, ενώ η Πρόεδρος της Βραζιλίας ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους της,
μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter.
Η Ρούσεφ είχε γίνει το 2011 η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βραζιλίας και τώρα έχει εξασφαλίσει μία νέα θητεία. Έχοντας πάρει τη σκυτάλη από τον προηγούμενο Πρόεδρο Λούλα, η ηγέτιδα του κόμματος των Εργατών της Βραζιλίας προσπάθησε να μειώσει τα ποσοστά της φτώχειας και παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, οι κοινωνικές ανισότητες παραμένουν και έγιναν περισσότερο ορατές πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ που φιλοξένησε η χώρα.
Παράλληλα, η Ρούσεφ κατηγορήθηκε για κατασπατάληση δημοσίων χρημάτων για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ωστόσο, κατάφερε να επανεκλεγεί και υπό την προεδρία της θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016 στο Ρίο.
Συνεπώς, αυτή η δεύτερη θητεία της και τέταρτη κατά σειρά για το κόμμα των Εργατών είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την πορεία της χώρας και για το κατά πόσο θα επιτευχθεί τελικά ο μεγάλος στόχος, που δεν είναι άλλος από τον περιορισμό των κοινωνικών ανισοτήτων και τη μείωση σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό των ποσοστών φτώχειας.
Πάντως, πρέπει να σημειώσουμε πως αναλυτές εκτιμούν ότι η Ρούσεφ οφείλει τη νίκη της στις ψήφους που πήρε κυρίως σε φτωχές περιοχές της χώρας, καθώς σε μεγαλύτερες και πιο αναπτυγμένες πόλεις υπήρχε ρεύμα υπέρ του Νέβες, ο οποίος υποσχόταν αλλαγή της οικονομικής πολιτικής με έμφαση στην ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου