O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Αίγυπτος: Ξένο δάκτυλο καταγγέλλει ο πρόεδρος για την επίθεση αυτοκτονίας στο Σινά

Αίγυπτος: Ξένο δάκτυλο καταγγέλλει ο πρόεδρος για την επίθεση αυτοκτονίας στο ΣινάΟ Αιγύπτιος πρόεδρος δήλωσε σήμερα πως η επίθεση αυτοκτονίας που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 30 στρατιωτών στο Σινά έγινε με "υποστήριξη από το εξωτερικό". Σε ορισμένους τομείς της περιοχής κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο στρατός διεξήγαγε αεροπορικά πλήγματα εναντίον των τζιχαντιστών.
Τριάντα στρατιώτες σκοτώθηκαν και 29 τραυματίστηκαν χθες, όταν ένας καμικάζι έριξε το γεμάτο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του σε στρατιωτικό οδόφραγμα κοντά στην Αλ-Αρίς, πρωτεύουσα της επαρχίας του Βόρειου Σινά,
στην πιο φονική επίθεση εναντίον των δυνάμεων της τάξης εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο.
Μετά την επίθεση οι αρχές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης τριών μηνών σε ένα μέρος του Σινά, από την πόλη Ράφα, στα σύνορα με τη λωρίδα της Γάζας, μέχρι την Αλ-Αρίς, και έκλεισαν τον σταθμό της Ράφα, μοναδικό σημείο διέλευσης προς τη Γάζα που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ.
Η επίθεση αυτή «είχε υποστήριξη από το εξωτερικό», δήλωσε χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω ο επικεφαλής του στρατού και πρόεδρος της χώρας Άμπντελ Φάταχ Σίσι, εκτιμώντας πως είχε στόχο να «διαλύσει τη θέληση του αιγυπτιακού λαού και του στρατού, του στηρίγματος της Αιγύπτου».
Σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας, μία συνάντηση ανάμεσα στον Σίσι και στην ανώτατη στρατιωτική διοίκηση οδήγησε στη δημιουργία «μιας επιτροπής προκειμένου να μελετήσει τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Σινά και να αντλήσει μαθήματα, ώστε να ενισχύσει τη μάχη κατά της τρομοκρατίας σε όλες της τις μορφές».
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε εξάλλου ένα σχέδιο νομοθετικής τροπολογίας που θα θέτει υπό τη δικαιοδοσία των στρατιωτικών δικαστηρίων «τις υποθέσεις τρομοκρατίας που συνδέονται με επιθέσεις οι οποίες έχουν στόχο τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό του στρατού και της αστυνομίας, τα δημόσια αγαθά, καθώς και τις πράξεις βανδαλισμού και αποκλεισμού δρόμων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου