O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Σήκωσε… παντιέρα η Γαλλία, με προϋπολογισμό χωρίς λιτότητα

-Η Γαλλία πήρε την απόφαση να αψηφήσει τις δεσμεύσεις έναντι των Ευρωπαίων εταίρων της, ανακοινώνοντας προϋπολογισμό του 2015 χωρίς… λιτότητα!
Ο προϋπολογισμός της Γαλλίας προβλέπει την προσαρμογή του ρυθμού μείωσης του ελλείμματος και του χρέους με δύο χρόνια καθυστέρηση, αποτινάσσοντας επί της ουσίας την πολιτική της λιτότητας που επιβάλλεται από την Ε.Ε.
Ειδικότερα, προβλέπει το δημόσιο έλλειμμα να μειωθεί από 4,4% φέτος σε 4,3% την ερχόμενη χρονιά, σε 3,8% το 2016 και σε 2,8% το 2017.
«Η οικονομική πολιτική μας δεν αλλάζει,
αλλά το έλλειμμα θα μειωθεί πιο αργά απ’ ό,τι σχεδιαζόταν λόγω της ασθενούς ανάπτυξης και του χαμηλού πληθωρισμού», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η Γαλλία είχε δεσμευτεί να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το 3% μέχρι το 2015, μια προθεσμία που είχε ήδη παραταθεί από το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου