O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Αναβάθμιση του αθλητισμού στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή-Ενισχύεται ο ρόλος του στο νέο χαρτοφυλάκιο της Επιτροπής μετά από πρόταση των Ευρωβουλευτών

Την αναβάθμιση της ευρωπαϊκής πολιτικής για τον αθλητισμό, αποφάσισε ο νέος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ζ. Κ. Γιούνγκερ.  Το ζήτημα ανέδειξαν με παρεμβάσεις τους, οι ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης, κ. Σαντιάγκο Φίσας και  κ. Μπόγκνταν Βέντα, καθώς και η συντονίστρια του ΕΛΚ στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας, κα. Σαμπίν Βερχέγεν.


Σε δηλώσεις του ο κ. Ζαγοράκης τόνισε τα εξής: "Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ο αθλητισμός αποκτά ενισχυμένο ρόλο στην νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κατά την διάρκεια των ακροάσεων που διεξήχθησαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,
αναδείξαμε μαζί με άλλους συναδέλφους την πολυεπίπεδη σημασία του αθλητισμού τόσο για την κοινωνία, όσο και για την οικονομία των ευρωπαϊκών χωρών. Αισθάνομαι ευτυχής, που συνέβαλα κι εγώ σ αυτή την προσπάθεια, ώστε να γίνει η πολιτική για τον αθλητισμό προτεραιότητα στα καθήκοντα του νέου αρμόδιου Επιτρόπου."



Αρμόδιος Επίτροπος για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Νεολαία και τον Αθλητισμό, στην νέα σύνθεση του Κολεγίου των Επιτρόπων, υπό τον Ζ. Κ. Γιούγκερ, αναλαμβάνει ο Ούγγρος, Τ. Νάβρατσιτς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου