O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Συμφωνία συνεργασίας Lufthansa-IBM

Συμφωνία συνεργασίας Lufthansa-IBMΗ Deutsche Lufthansa AG ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο αναπροσαρμογής των υπηρεσιών στον τομέα της τεχνολογίας των πληροφοριών (ΙΤ) του Ομίλου, σύντομα θα προχωρήσει σε μακροχρόνια συνεργασία με την ΙΒΜ.
Ο τεχνολογικός όμιλος αναμένεται επίσης να αναλάβει και το τμήμα Υποδομών της Lufthansa Systems AG.
Η συμφωνία συνεργασίας με εξωτερική ανάθεση θα έχει διάρκεια 7 χρόνων.
Θα επιτρέψει στη Lufthansa να επωφεληθεί από τη μόνιμη μείωση
του κόστους των υποδομών ΙΤ κατά περίπου 70 εκατ. ευρώ ετησίως.
Η προσφορά αυτή έχει ήδη κατατεθεί και τώρα ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις.
Εξαιτίας αυτής της συναλλαγής, ο ισολογισμός του οικονομικού έτους 2014 θα επιβαρυνθεί με 240 εκατ. ευρώ, λόγω της αναδιάρθρωσης και τις επιπτώσεις από την τιμή αγοράς.
Η επίπτωση αυτή δεν θα επηρεάσει τα λειτουργικά αποτελέσματα, τα οποία είναι σημαντικά για την οικονομική /κατεύθυνση της εταιρείας, αλλά τα καθαρά αποτελέσματα του Lufthansa Group με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα καθώς και τα αποτελέσματα της Deutsche Lufthansa AG με βάση τον Εμπορικό Κώδικα (τοπικές Λογιστικές Αρχές Γενικής Αποδοχής – GAAP.
Το σχέδιο περιλαμβάνει τον διαχωρισμό της Lufthansa Systems σε τρεις εταιρείες και την πώληση του τμήματος Υποδομών ως μέρος της διαδικασίας εξωτερικής ανάθεσης. Τα τμήματα Αεροπορικές Λύσεις και Βιομηχανικές Λύσεις της θυγατρικής Lufthansa IT πρόκειται στο μέλλον να λειτουργήσουν ως αυτόνομες εταιρείες στις αγορές τους.
Οι συμβάσεις υπόκεινται στην έγκριση του Εποπτικού Συμβουλίου της Lufthansa και των αντιμονοπωλιακών αρχών.
Η εκτέλεση του σχεδίου θα απαιτήσει, επίσης, την έγκαιρη και επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος κοινωνικής αποζημίωσης.
"Η συνεργασία με έναν παγκόσμιο και επιτυχημένο όμιλο τεχνολογίας των πληροφοριών, όπως είναι η IBM, θα ενδυναμώσει την ανταγωνιστικότητα των εταιρειών του Ομίλου αλλά και του Lufthansa Group συνολικά. Θα βελτιώσει άμεσα την κοστολογική μας βάση και θα επιτρέψει την πρόσβαση στις τελευταίες τεχνολογίες πληροφορικής, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουμε για να συνεχίσουμε την ψηφιοποίηση της επιχειρηματικής μας διαδικασίας, προκειμένου να βελτιώσουμε την αποδοτικότητά μας, με επίκεντρο τον πελάτη", δήλωσε η Simone Menne, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Οικονομικός Διευθυντής της Deutsche Lufthansa AG και Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Lufthansa Systems AG.
"Αυτή η συνεργασία θα παρέχει επίσης στους εργαζόμενους του τμήματος Υποδομών σαφείς προοπτικές εργασίας και θα τους επιτρέψει να συμμετέχουν στις μελλοντικές τεχνολογικές εξελίξεις", κατέληξε η κυρία Menne.
H ΙΒΜ είναι μια από τις ηγέτιδες εταιρείες τεχνολογίας των πληροφοριών στον κόσμο. Μεταξύ των βασικών λόγων που οδήγησαν τη Lufthansa σε αυτή την απόφαση συνεργασίας είναι η εξαιρετική εμπειρία της IBM στον τομέα της τεχνολογίας και η παγκόσμια παρουσία της.
Το μέγεθος του νέου συνεταίρου θα επιτρέψει στη Lufthansa να επωφεληθεί από σημαντικές οικονομίες κλίμακας, ποικιλία εμπειριών στην επιχειρηματική δραστηριότητα καθώς και δύναμη στην καινοτομία.
Ταυτόχρονα, η τυποποίηση των υπηρεσιών ΙΤ εντός του Ομίλου θα προσφέρει πλεονεκτήματα σε ό,τι αφορά το κόστος. Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Lufthansa θα διασφαλίσει την εξειδίκευση και την εμπειρία του τμήματος Υποδομών για το Lufthansa Group και τους περίπου 450 πελάτες της σημερινής Lufthansa Systems AG.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων, ο νέος συνέταιρος αναμένεται να αναλάβει το σύνολο των περίπου 1.400 εργαζόμενων του τμήματος Υποδομών.
Τα εργοστάσια στο Κέλστερμπαχ και τη Βουδαπέστη θα διατηρηθούν. Επίσης υπάρχει ξεκάθαρη δέσμευση για διατήρηση των θέσεων εργασίας και στα άλλα εργοστάσια. Ο διαχωρισμός της Lufthansa Systems και η επίσημη έναρξη των νέων επιχειρήσεων πρόκειται να πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015.
Η ολοκλήρωση της πώλησης του τμήματος Υποδομών σχεδιάζεται για τις 31 Μαρτίου 2015. Για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών για τη Lufthansa και όλους τους εξωτερικούς πελάτες κατά τη διάρκεια του διαχωρισμού της Lufthansa Systems, όλα τα τμήματα προετοιμάζονται για την πρώτη μέρα λειτουργίας του νέου σχήματος. Αυτές οι προετοιμασίες προχωρούν κανονικά βάσει προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου