O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Δολοφονία τριών Τούρκων στρατιωτών. Το PKK κατηγορεί η Τουρκία

turkeyΤρεις Τούρκοι στρατιώτες δολοφονήθηκαν το Σάββατο από άνδρες με καλλυμένα πρόσωπα στην περιοχή Χακάρι, στα σύνορα της Τουρκίας με Ιράν και Ιράκ.
Στην επίσημη ανακοίνωση ο τουρκικός στρατός κάνει λόγο για “τρομοκρατική επίθεση”, ωστόσο, παρότι δεν κατονομάζει τους Κούρδους του PKK, θεωρεί πως αυτοί κρύβονται πίσω από την επίθεση. Άλλωστε, χρησιμοποιεί τη φράση “αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση”, που έτσι χαρακτηρίζεται το PKK.
Αυτό αναφέρουν άλλωστε τα τουρκικά ΜΜΕ και θεωρούν πως η επίθεση συνδέεται με το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έδωσε όπλα στους Κούρδους αντάρτες
που μάχονται εναντίον της οργάνωσης ISIS στο Κομπάνι της Συρίας.
Από το 2013 υπάρχει εκεχειρία ανάμεσα στους Τούρκους και το PKK, ωστόσο, φαίνεται πως πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει και οι Κούρδοι περνάνε στην αντεπίθεση. Και ένας επιπλέον λόγος γι` αυτό είναι πως οι Κούρδοι θεωρούν πως οι τουρκικές δυνάμεις σκότωσαν τρεις αντάρτες την περασμένη Πέμπτη σε εχθροπραξίες στην επαρχία Καρς.
Η νέα αναταραχή στις σχέσεις Τούρκων – Κούρδων δημιουργεί περαιτέρω αναστάτωση στην περιοχή, η οποία ήδη… βράζει με δεδομένη τη μάχη που γίνεται απέναντι στην οργάνωση ISIS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου