O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Αυστραλία: Προσφυγή κατά της Qantas γιατί κάνει διακρίσεις σε βάρος των Xριστιανών

Αυστραλία: Προσφυγή κατά της Qantas γιατί κάνει διακρίσεις σε βάρος των XριστιανώνΜια Ελληνοαυστραλή, πρώην υπάλληλος της Qantas, κατηγορεί την αυστραλιανή αεροπορική εταιρία ότι κάνει διακρίσεις σε βάρος των χριστιανών υπαλλήλων της.
Η Γεωργίνα Σαρικούδη από τη Μελβούρνη, που δηλώνει Χριστιανή Ορθόδοξη, υποστηρίζει ότι η Qantas άλλαξε πέρυσι τον κώδικα για τις ενδυμασίες του προσωπικού της και ενώ επιτρέπει σε Μουσουλμάνες να φορούν κασκόλ, απαγορεύει στις Χριστιανές να φορούν σταυρό.
Η ίδια λέει ότι «ανακρίθηκε» και «περιγελάστηκε» από διευθυντές της Qantas επειδή φορούσε κολιέ με σταυρό και υποχρεώθηκε
να το αφαιρέσει.
Η κυρία Σαρικούδη πέρσι δέχθηκε να παραιτηθεί οικιοθελώς από την Qantas αλλά τώρα προσέφυγε στην υπηρεσία Victorian Civil and Administrative Tribunal κατηγορώντας την αεροπορική εταιρία για «θρησκευτική διάκριση» όπως γράφει η εφημερίδα Herald Sun.
Η κυρία Σαρικούδη ζητά να υποχρεώσει την εταιρία να άρει τις «απαγορεύσεις της» όσον αφορά την χρήση θρησκευτικών συμβόλων.
Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε πως η Qantas δεν απαγορεύει στο προσωπικό της να φορά θρησκευτικά σύμβολα κάτω από την στολή της, κάτι που κάνουν εκατοντάδες μέλη του προσωπικού της εταιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου