O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΣΕΙΚΑ: Η ΑΣΚΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ "ΒΥΘΙΖΕΙ" ΤΟ ΙΚΑ ΣΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ 2015


Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ καταγγέλλει την ασκούμενη περιοριστική πολιτική της κυβέρνησης και της τρόϊκας που παράλληλα με την υπερφορολόγηση, τις περικοπές στους μισθούς και στα δικαιώματα των εργαζομένων, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, απειλεί πλέον ακόμη και τη βιωσιμότητα του ΙΚΑ αφού το "βυθίζει" σε έλλειμμα 1 δις ευρώ και το υποχρεώνει σε δανεισμό και εκποίηση περιουσιακών στοιχείων.
                Το ταμειακό "άνοιγμα" του 1 δις ευρώ που προϋπολογίζει το ΙΚΑ μαζί με το δανεισμό και ρευστοποίηση διαθεσίμων είναι αποτέλεσμα της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής και της απόφασης

να μειωθεί (!) η κρατική επιχορήγηση (στα 3,587 δις ευρώ από 3,992 δις ευρώ) σε μια περίοδο που τα πραγματικά έσοδα από εισφορές και κοινωνικούς πόρους μειώνονται χωρίς να υποκαθίστανται και οι αιτήσεις για συνταξιοδοτήσεις παραμένουν στα συρτάρια και αυξάνονται εξ´ αιτίας του κλίματος αβεβαιότητας.
                Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία της 27ης Νοέμβρη και στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ υπερασπιζόμενοι τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και τα δικαιώματά τους. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να "χρεοκοπήσει" το ΙΚΑ ούτε και να υπονομεύσει το ρόλο του
του - ως του μεγαλύτερου ταμείου κύριας ασφάλισης και βασικού "πυλώνα" της κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας - "φορτώνοντάς" του τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου