O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Συστάσεις Λαγκάρντ στην ΕΕ για τους δημοσιονομικούς στόχους

Christine-LagardeΣυστάσεις στην ΕΕ για αναθεώρηση των δημοσιονομικών της στόχων έκανε η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και να ληφθεί υπ΄ όψη το επίπεδο του χρέους των κρατών-μελών της.
Ακόμη, τάχθηκε υπέρ των μη συμβατικών μέτρων που χρησιμοποιεί η ΕΚΤ και η Τράπεζα της Ιαπωνίας για την αντιμετώπιση του χαμηλού πληθωρισμού και της στασιμότητας.
Όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο
η κα. Λαγκάρντ, αναφερόμενη στην οροφή που έχει καθορίσει η ΕΕ για το δημόσιο χρέος —το 60% του ΑΕΠ των κρατών-μελών της—,τόνισε ότι «μπορεί κάλλιστα ορισμένοι από αυτούς τους αριθμούς, αυτό το 60% ιδίως, να χρειάζονται επανεξέταση κι επανακαθορισμό, λίγη επικαιροποίηση, δεδομένης της κατάσταση και του ότι το μακροπρόθεσμο κρατικό χρέος έχει αυξηθεί προϊόντος του χρόνου».
Η Λαγκάρντ κάλεσε για άλλη μια φορά τις χώρες που βρίσκονται σε καλή θέση από δημοσιονομικής άποψης να κάνουν περισσότερα για να τονώσουν την ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου