O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης νέων πλευρικών σταθμών διοδίων στην Αττική


Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα από κατοίκους της Βορειοανατολικής Αττικής στη διασταύρωση της εθνικής οδού στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης κατά της εγκατάστασης νέων πλευρικών σταθμών διοδίων στην Αττική. Στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής και οι δήμοι Διονύσου, Κηφισιάς και Ωρωπού, παραβρέθηκαν η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, οι Αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου και Βόρειου Τομέα Γιώργος Καραμέρος, οι δήμαρχοι Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης, Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης, βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι των τριών δήμων, εκπρόσωποι φορέων και πολλοί πολίτες.
Στους χαιρετισμούς που απεύθυναν η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και οι τρεις δήμαρχοι, εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στη δημιουργία νέων σταθμών διοδίων. Συγκεκριμένα, η κα Δούρου δήλωσε ότι «Η κυβερνητική πολιτική πολλαπλασιασμού των διοδίων, έχει καταστήσει τους κατοίκους συγκεκριμένων περιοχών όπως εδώ, στη βορειο-ανατολική Αττική, ελεύθερους πολιορκημένους. Η Περιφέρεια Αττικής, το Περιφερειακό Συμβούλιο, βρισκόμαστε στο πλευρό των δήμων και των πολιτών, στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους. Και τον αγώνα αυτόν θα τον δώσουμε και θα τον κερδίσουμε όλοι μαζί. Περιφέρεια, Δήμοι, πολίτες».Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου τόνισε ότι ο αγώνας που ξεκινάει σήμερα, στην ουσία είναι η συνέχεια του αγώνα των κατοίκων του Ωρωπού, στους οποίους έχουν ήδη επιβληθεί διόδια διέλευσης για τις μετακινήσεις τους. «Η επιβολή των νέων σταθμών αποτελεί ένα νέο χαράτσι για τους κατοίκους της βορειοανατολικής Αττικής και ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους που θα πρέπει να πληρώνουν μεγάλα ποσά για να μεταβαίνουν στον χώρο εργασίας τους» επισήμανε ο         κ. Φιλίππου και συμπλήρωσε ότι η δημιουργία πλευρικών διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο θα σημάνει μια μεγάλη κυκλοφοριακή επιβάρυνση για τις πόλεις στις οποίες θα εγκατασταθούν τα νέα διόδια, δεδομένου ότι λόγω της έλλειψης παράπλευρων δρόμων, πολλά αυτοκίνητα θα διέρχονται μέσα από τις πόλεις αυτές.

Κλείνοντας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών αυτών να εντατικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους για την αποτροπή της δημιουργίας των νέων σταθμών αλλά και την κατάργηση των πλευρικών διοδίων σε όλη την Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου