O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Μοσκοβισί: Η τρόικα δεν θα είναι διαρκώς παρούσα στην Ελλάδα. Συναντήσεις δυο φορές τον χρόνο

Pierre-MoscovisiΟ Επίτροπος Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πιέρ Μοσκοβισί, περιέγραψε ένα νέο καθεστώς επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας, χωρίς να είναι η τρόικα παρούσα διαρκώς, αλλά με 2 συναντήσεις που θα πραγματοποιούνται στη διάρκεια του χρόνου.
Ο Γάλλος πολιτικός βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, και με δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επεσήμανε με νόημα ότι η επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας από τους δανειστές θα πρέπει να χαλαρώσει και να γίνει λιγότερο επεμβατική.
Ο Πιέρ Μοσκοβισί παραδέχτηκε
ότι η διαρκής και ασφυκτική παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα έχει ενοχλήσει την ελληνική κοινωνία, η οποία πιέστηκε τα τελευταία χρόνια λόγω των δύσκολων δημοσιονομικών μέτρων.
Σύμφωνα με τον Πιέρ Μοσκοβισί, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος του Μνημονίου, θα πρέπει να συμφωνηθεί ένα καινούριο καθεστώς, μια προληπτική γραμμή στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου