O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Fitch: Το πετρέλαιο "βυθίζει" τη Βενεζουέλα

Fitch: Το πετρέλαιο "βυθίζει" τη ΒενεζουέλαΣε υποβάθμιση του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου (IDR) της Βενεζουέλας σε ξένο και τοπικό νόμισμα στην κατηγορία CCC από Β προέβη ο οίκος Fitch, την ώρα που μεγάλη μερίδα αναλυτών αμφισβητεί τη δυνατότητα της χώρας να αντεπεξέλθει στην απότομη πτώση των τιμών του μαύρου χρυσού και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μία ακόμη χρεοκοπία.
Σύμφωνα με τον οίκο, η βαθμολογία αυτή σημαίνει πως η πιθανότατα μίας στάσης πληρωμών είναι υπαρκτή.
Στην έκθεσή τους οι αναλυτές της Fitch
υπογραμμίζουν ότι η εξάρτηση της Βενεζουέλας από το πετρέλαιο είναι εξαιρετικά υψηλή, καθώς οι πωλήσεις του στο εξωτερικό υπολογίζεται ότι αντιστοιχούν στο 92% των εσόδων από εξαγωγές και σε περισσότερο από 50% των συνολικών εσόδων της κυβέρνησης.
"Η δυνατότητα της οικονομίας της Βενεζουέλας να απαντήσει σε αυτό το εξωτερικό σοκ περιορίζεται από το σχετικά χαμηλό επίπεδο των συναλλαγματικών αποθεμάτων, εμπόδια στη λειτουργική ρευστότητα και τις περιορισμένες πηγές εξωτερικής χρηματοδότησης", προειδοποιούν οι αναλυτές της Fitch.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου