O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

"Αθώα περιστερά" η Τουρκία στην έκθεση προόδου της ΕΕ

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του Sigma στις Βρυξέλλες, στο κείμενο δεν γίνεται καμία αναφορά στην κατοχή, στην ανάγκη για αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, αλλά ούτε και στις παραβιάσεις του Μπαρμπαρός. Ωστόσο γίνεται μνεία στο σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ.  Επιπλέον δεν υπάρχει καμία αναφορά για την εφαρμογή του πρωτοκόλλου της Άγκυρας, αλλά ούτε
και στην αντιδήλωση της 21ης Σεπτεμβρίου, επί της οποίας καθορίζεται ότι η Τουρκία θα πρέπει να ομαλοποιήσει τις σχέσεις της με την Κυπριακή Δημοκρατία και να την αναγνωρίσει. Το προσχέδιο θα συζητηθεί για πρώτη φορά την προσεχή Τρίτη στην Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τροπολογίες. Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή το Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Έκθεση Προόδου της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας για το 2014, κατέθεσε σειρά τροπολογιών που προωθούν τις πάγιες ελληνικές θέσεις και προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
“Η Τουρκία με τις ενέργειες και τις παραλείψεις της μπλοκάρει την πορεία ένταξης της Τουρκίας.
Ο περιορισμός θρησκευτικών και δημοκρατικών ελευθεριών. Η αμφισβήτηση της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης. Η μη υπογραφή της Σύμβασης του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας του ΟΗΕ. Η μη αναγνώριση της εδαφικής κυριαρχίας των κρατών μελών της Ε.Ε. Οι ερμητικά κλειστές πόρτες της Σχολής της Χάλκης. Η εμμονή να μην γίνεται σεβαστός ο οικουμενικός ρόλος του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως  και του Οικουμενικού Πατριάρχη. Η συνέχιση των παραβιάσεων των ελληνικών χωρικών υδάτων και του ελληνικού εναέριου χώρου και η χρήση του όρου “casusbelli” κατά της Ελλάδος….

Η Ευρώπη έχει αδιαπραγμάτευτες Αρχές.
Η Ελλάδα θέλει μία ευρωπαϊκή Τουρκία.
Η Τουρκία θέλει να γίνει κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης;”
Σήμερα ο επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη με σκοπό να προετοιμάσει την επόμενη Ολομέλεια της Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας της οποίας προεδρεύει, και η οποία αποτελείται από 50 ευρωβουλευτές και 50 μέλη της Τουρκικής Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου