O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Στήνει κάλπη για την… ηγεσία στην Κ.Ο. της ΝΔ ο Σαμαράς;

Στήνει κάλπη για την… ηγεσία στην Κ.Ο. της ΝΔ ο Σαμαράς;Έντονη είναι η φημολογία τις τελευταίες ώρες στο εσωκομματικό παρασκήνιο της Νέας Δημοκρατίας, ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει σε μια κίνηση ανατροπής, στη συνεδρίαση της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Πέμπτη 5 Μαρτίου.
Πιο συγκεκριμένα, με το κλίμα να έχει βαρύνει επικίνδυνα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, και τις αρνητικές δημοσκοπήσεις να διαδέχονται η μία την άλλη, δείχνοντας τη γαλάζια Παράταξη να έχει διολισθήσει σε πρωτοφανή ιστορικά χαμηλά, και τη δημοφιλία, καθώς και την πρωθυπουργική καταλληλότητα του Αντώνη Σαμαρά να έχουν “πιάσει πάτο”, πληροφορίες αναφέρουν ότι στενοί συνεργάτες του, προτείνουν να προχωρήσει σε αιφνιδιασμό.
Δηλαδή, αν διαπιστώσει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής
Ομάδας ότι η αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του γιγαντώνεται, να ζητήσει από τους βουλευτές να επαναβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους, ώστε να μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, και να μην είναι περαιτέρω απαξιωμένος.
Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν αποκλείεται να… στηθεί κάλπη, στην περίπτωση που οι αμφισβητίες του Αντώνη Σαμαρά σηκώσουν το γάντι, και οδηγήσουν στα άκρα την αμφισβήτηση του πρώην πρωθυπουργού.
Σημειώνεται ότι όλες οι μετεκλογικές δημοσκοπήσεις δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία να κινείται κάτω από το 20%, να βρίσκεται στα χειρότερα ποσοστά της ιστορίας της, τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ να αγγίζει το… 30%, και τον Αντώνη Σαμαρά  να συγκεντρώνει το πιο χαμηλό ποσοστό δημοφιλίας και αποδοχής από την κοινωνία, που συγκέντρωσε ποτέ πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Μέσα σε ένα τέτοιο ζοφερό για την Αξιωματική Αντιπολίτευση κλίμα, είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης, και ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει χωρίς αντίπαλο στο πολιτικό σκηνικό, παρά τα φάλτσα και τις… κωλοτούμπες σε σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου