O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Το 70,3% των πολιτών, θεωρεί τη νέα συμφωνία καλύτερη από την προηγούμενη

Το 70,3% των πολιτών, θεωρεί τη νέα συμφωνία καλύτερη από την προηγούμενηΣτο ερώτημα «πως θα χαρακτηρίζατε τη νέα συμφωνία με τους εταίρους», για τη δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε στο Star, η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών (70,3%) θεωρεί ότι είναι καλύτερη από αυτήν που ίσχυε μέχρι τώρα.
Αντίθετα, το 19,7% εκτιμά ότι είναι χειρότερη ή μάλλον χειρότερη από την προηγούμενη.
Αυτό το ερώτημα δεν είναι το μόνο που δείχνει πως η νέα κυβέρνηση παίρνει για την ώρα “καλό βαθμό” από τους Έλληνες πολίτες.
Για την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων (71,9%) ο Αλέξης Τσίπρας τα πάει μια χαρά, ενώ θετικά αξιολογούνται
και οι χειρισμοί του Γιάνη Βαρουφάκη.
Να σημειώσουμε, πάντως, πως η πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί την ασφάλεια των καταθέσεων και την παραμονή της χώρας στο ευρώ και όπως φαίνεται από την παρακάτω κάρτα, δεν συμφωνεί με εκείνους που υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση θα πρέπει να σκληρύνει την στάση της προς τους εταίρους  ακόμη και αν αυτό οδηγήσει σε grexit ή περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων.
Αναλυτικότερα, στην ερώτηση “Εσείς θα επιθυμούσατε μια πιο σκληρή στάση της κυβέρνησης προς τους εταίρους/ δανειστές ακόμα και αν αυτό σημαίνει έξοδο της χώρας από το ευρώ” το 59,8% απαντάει “σίγουρα όχι” ή “μάλλον όχι”. Την ίδια ώρα ένα ποσοστό 38,4% απαντάει “σίγουρα ναι” ή “μάλλον ναι”. Όσον αφορά την ερώτηση “εσείς προσωπικά θα επιθυμούσατε μια πιο σκληρή στάση της κυβέρνησης προς τους εταίρους/ δανειστές ακόμα και αν αυτό σημαίνει άμεσα περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων” το 44,2% απαντάει “σίγουρα ναι” ή “μάλλον ναι”, την ώρα που ένα 52,2% λέει “σίγουρα όχι” ή “μάλλον όχι”.
Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το 57,9% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οι εσωκομματικές διαφωνίες θα δημιουργήσουν αργά ή γρήγορα πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Σχόλιο: ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ. ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΕΤΥΧΕ. ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ...
ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΚΑΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΗΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΙΒΛΑΒΗ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ. ΑΝΤ' ΑΥΤΟΥ, ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΔΟΥΛΕΎΟΥΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου