O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Η ΝΔ μπροστά στον τρόμο της (ιστορικής) συρρίκνωσης

Η ΝΔ μπροστά στον τρόμο της (ιστορικής) συρρίκνωσηςΗ “πρώτη φορά Αριστερά” κυβέρνηση που αναδείχτηκε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, απολαμβάνει πρωτοφανείς διαστάσεις αποδοχής ή έστω ανοχής.
Και προσέξτε την παγίδα: Κι άλλες κυβερνήσεις είχαν στο παρελθόν αντίστοιχη περίοδο χάριτος. Με μια μεγάλη, ουσιαστική διαφορά: Ποτέ στο παρελθόν η Αξιωματική Αντιπολίτευση, το κόμμα δηλαδή που… μόλις είχε ηττηθεί στις εκλογές, δεν είχε συρρικνωθεί στα επίπεδα του 18%, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.
Ακόμη και πριν από 5 χρόνια, τον Απρίλιο του 2010, την εποχή του Μνημονίου, το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου βρισκόταν στο 46%, η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά όμως είχε… κοντοσταθεί στο 30%. Όχι στο 18%! Και η διαφορά
ήταν 16%. Όχι 27% που είναι σήμερα.
Αυτή η απλή αριθμητική έρχεται να επιβεβαιώσει το κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία.
Φυσικά και δεν έγιναν όλοι οι Έλληνες ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο όσοι έχουν ένδεια δυνατότητας πολιτικής ανάλυσης ωστόσο, δεν καταλαβαίνουν ότι ένας λαός ψυχολογίας όπως οι Έλληνες, χρειαζόταν αυτό ακριβώς που κάνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.
Το στάδιο λοιπόν αυτό θα το περάσουμε, και θα επανέλθουμε στον ρεαλισμό. Το ζητούμενο είναι να μην έχει εξαφανιστεί μέχρι τότε η Νέα Δημοκρατία και μαζί της η Κεντροδεξιά. Γιατί φαίνεται, και αυτό επίσης είναι ιστορικά πρωτοφανές, ότι αυτόν τον ένα μήνα μετά τις εκλογές, με όσα έγιναν από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης… χάθηκαν ήδη και οι επόμενες εκλογές.
Και σε κάθε περίπτωση, η Παράταξη που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής ως πολυσυλλεκτικός φορέας με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και συναίσθηση εθνικής ευθύνης, τείνει να εξελιχτεί σε… κόμμα τσέπης.
Το στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία λοιπόν είναι να έχει μετεξελιχθεί σε μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας, ανακτώντας την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό της, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναγίνει… ΣΥΡΙΖΑ.
Η Ιστορία δεν θα συγχωρήσει όσους πρωταγωνιστούν ή ανέχονται το σίριαλ “Αγάπη μου, συρρίκνωσα την Παράταξη”.
 http://ysterografa.gr/homeslider/%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CE%AC%CF%82-%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD/?utm_source=Newsletter&utm_medium=e-mail&utm_campaign=sent_20150301_821&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Ysterografa+1.319

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου