O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Θα πληρώσει (ακριβά) η Ελλάδα τον στρουθοκαμηλισμό της ΝΔ;

Θα πληρώσει (ακριβά) η Ελλάδα τον στρουθοκαμηλισμό της ΝΔ;Εμείς οι νεώτερες, τις πολιτικές συντριβές ιστορικών κομμάτων όπως της κραταιάς Ένωσης Κέντρου, που στα χέρια του Γιάννη Ζίγδη έγινε… ιστορικό ανέκδοτο, τις έχουμε ακούσει από τους παππούδες μας. Ή τις έχουμε δει στα… ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ.
Στα σημερινά χρόνια, το αντίστοιχο παράδειγμα είναι το ΠΑΣΟΚ, που στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου έγινε επίσης σύντομο, πολύ σύντομο, πολιτικό ανέκδοτο.
Επόμενο υποψήφιο θύμα, είναι φυσικά η Νέα Δημοκρατία. Που αν συνεχίσει όπως πορεύεται μετεκλογικά,
χωρίς να αποδέχεται ότι… κάτι συνέβη στις 25 Ιανουαρίου, και κουνώντας με κάθε ευκαιρία το δάχτυλο στον λαό (έστω και… παραπλανημένο), κατηγορώντας τους Έλληνες για την απόφασή τους να εμπιστευτούν τον Αλέξη Τσίπρα και να “μαυρίσουν” τον Αντώνη Σαμαρά, θα σπάσει κάθε σχετικό ρεκόρ πολιτικής συρρίκνωσης.
Βλέποντας μάλιστα την… πρώτη φορά Αριστερά να χορεύει, όχι τις αγορές αλλά… τον εαυτό της, ακόμη και αν ανήκεις σε εκείνους που πίστευαν ότι η Κατερίνα Περιστέρη βρήκε στην Αμφίπολη τον Αλέξανδρό (μας), καταλαβαίνεις ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια σοβαρή και αξιόπιστη Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Το πόσο… δεν μπορεί να επιτελέσει έναν τέτοιον ρόλο η σημερινή Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, το δείχνει η εξέγερση της “καραμανλικής” Νέας Δημοκρατίας. Σε επίπεδο βάσης φυσικά, που όπως συμβαίνει συνήθως σέρνει ένα πολιτικό προσωπικό σαστισμένο, φοβισμένο και με προφανή απόσταση από την πραγματικότητα.
Πάρτε για παράδειγμα τη νέα δημοσκόπηση-σοκ της MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό Star. Πέραν των αδιανόητων και ιστορικά πρωτοφανών διαφορών υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόθεση ψήφου και κοινωνική αποδοχή, και υπέρ του Αλέξη Τσίπρα σε δημοφιλία και πρωθυπουργική καταλληλότητα έναντι του Αντώνη Σαμαρά, το στοιχείο που “φωνάζει” στη Νέα Δημοκρατία ότι πρέπει να αλλάξει άμεσα τα πάντα, αφορά στο θέμα της ηγεσίας.
Εκεί, η πλειοψηφία όσων ψήφισαν Νέα Δημοκρατία έστω μια φορά από το 2000 μέχρι τουλάχιστον το 2009, υποστηρίζουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να αποχωρήσει, για να μπορέσει η γαλάζια Παράταξη να κοιτάξει μπροστά, και να ξαναγίνει ελκυστική πρόταση εξουσίας.
Οι άνθρωποι αυτοί δηλαδή, πίστεψαν και στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή, της Ντόρας Μπακογιάννη, του Γιώργου Σουφλιά, του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, του Δημήτρη Αβραμόπουλου, και πολλών άλλων ακόμη, που κατάφεραν να εδραιώσουν την Παράταξη που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής στον μεσαίο χώρο, και να προσελκύσουν στις τάξεις της πολλά εκατομμύρια Ελλήνων.
Στις εκλογές του 2000, ήταν 2.935.000.
Στις εκλογές του 2004, ήταν 3.360.οοο.
Στις εκλογές του 2007,ήταν 3.000.000.
Στις εκλογές του 2009, ήταν 2.300.000.
Έκτοτε, η μεγάλη Νέα Δημοκρατία αγνοείται.
Στις εκλογές του 2012, τον Μάιο, η Νέα Δημοκρατία υπό τον Αντώνη Σαμαρά, συγκέντρωσε 1.192.000.
Στις επαναληπτικές εκλογές, του Ιουνίου του 2012, τον Αντώνη Σαμαρά εμπιστεύτηκαν 1.800.000.
Και στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η ΝΔ… ξαναμάζεψε, στο 1.700.000.
Υπάρχει λοιπόν και αριθμητικό αποτύπωμα στο πολιτικό επιχείρημα της αναγκαιότητας αλλαγής των πάντων στη Νέα Δημοκρατία.
Σε διαφορετική περίπτωση, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα απογοητεύει, δεν θα κερδίζει η Νέα Δημοκρατία που δεν θα έχει αλλάξει, και θα έχει επί της ουσίας αγνοήσει τη λαϊκή ετυμηγορία της 25ης Ιανουαρίου.
Η οργή θα διοχετεύεται… στα άλλα άκρα. Και εκεί αρχίζουν οι κίνδυνοι για την πατρίδα.
Αντέχει η Νέα Δημοκρατία να πληρώσει η χώρα τόσο ακριβά τον στρουθοκαμηλισμό της;

http://ysterografa.gr/homeslider/%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%B3%CE%B5%CF%81%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA/?utm_source=Newsletter&utm_medium=e-mail&utm_campaign=sent_20150305_558&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Ysterografa+1.361

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου