O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Μαξίμου για ΕΝΦΙΑ: Θα αντικατασταθεί άμεσα από Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας

Μαξίμου για ΕΝΦΙΑ: Θα αντικατασταθεί άμεσα από Φόρο Μεγάλης Ακίνητης ΠεριουσίαςΠηγές του υπουργείου Οικονομικών προχώρησαν σε διαβεβαιώσεις πως η Ελλάδα θα πληρώσει κανονικά τη δόση προς το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου, ενώ αναφέρθηκαν και στη λίστα των μεταρρυθμίσεων.
Για τον ΕΝΦΙΑ από το ΥΠΟΙΚ επισημαίνουν ότι πρέπει να αλλάξει, ωστόσο, δεν αποκλείουν να παραμείνει ως έχει φέτος.
Σχετικά με την αύξηση του αφορολόγητου
ποσού εισοδήματος στα 12.000 ευρώ σημειώνουν ότι θα γίνει σταδιακά.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει παραδοθεί στους θεσμούς το ελάχιστο ποσό εσόδων που μπορεί να προσδοκάται είναι 3,2 δισ. ευρώ, ενώ στη καλύτερη περίπτωση μπορεί οι εισπράξεις να υπερβούν και τα 4 δισ. ευρώ.
Από το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδουν ακόμη ότι υπάρχει Fat TAX (φόρος στα προϊόντα με υψηλά λιπαρά), όπως και σκέψεις για αυξήσεις φόρων σε ποτά και τσιγάρα. Αναφέρουν, πάντως, ότι εκτός από την πρώτη λίστα των μεταρρυθμίσεων που εστάλη στους πιστωτές της χώρας υπάρχει και δεύτερο σημείωμα με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει αποσταλεί.
Στόχος του υπουργείου Οικονομικών, δεν είναι η αύξηση του ΦΠΑ αλλά η ενίσχυση της εισπραξιμότητάς του. «Υπάρχει πρόβλημα στην εισπραξιμότητα» λένε και αναρωτιούνται «πώς είναι δυνατόν με διπλασιασμό τουρισμού στη Μύκονο να έχουμε μείωση ΦΠΑ 30%».
Μαξίμου: Θα αντικατασταθεί ο ΕΝΦΙΑ
Λίγες ώρες αργότερα κυβερνητικές πηγές, πάντως, διέψευσαν πως ο ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει ως έχει.
Συγκεκριμένα, σημείωσαν πως θα αντικατασταθεί από Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας άμεσα.
Όπως σημείωσαν, η αντικατάσταση ενός από τους πιο άδικους φόρους που έχουν υπάρξει, με έναν κοινωνικά δίκαιο φόρο, είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου