O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Οι νέοι γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών

Οι νέοι γ.γ. του υπουργείου ΟικονομικώνΤους νέους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Οικονομικών όρισε ο αρμόδιος υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης.
Ειδικότερα:
Γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο Νίκος Θεοχαράκης, πανεπιστημιακός, ο οποίος θα έχει και ρόλο στη διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης (θα συμμετέχει στο Euro Working Group μαζί με τον πρόεδρο του Συμβουλίου
Οικονομικών Εμπειρογνωμώνων Γιώργο Χουλιαράκη). Ο κ. Θεοχαράκης δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση «είναι ένας δρόμος με αγκάθια» και ότι θα λειτουργήσει στη βάση της νωπής λαϊκής εντολής της νέας κυβέρνησης.
Γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο Νίκος Φράγκος, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ο οποίος είπε ότι θα αξιοποιήσει τους υπαλλήλους του υπουργείου για την παραγωγή μοντέλων και υλικών που χρειάζεται η πολιτική ηγεσία, φεύγοντας από το μοντέλο των συμβούλων.
Γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων αναλαμβάνει Μιχάλης Χατζηθεοδώρου, ο οποίος ανέφερε ότι η πληροφορική έχει μπει για τα καλά στον δημόσιο τομέα, αλλά η αξιοποίησή της δεν είναι στον βαθμό που θα έπρεπε.
Γενικός γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας αναλαμβάνει ο δικηγόρος Δημήτρης Κλούρας, ο οποίος δήλωσε ότι ο τομέας που αναλαμβάνει είναι μία δύσκολη πρόκληση. Πρόσθεσε ότι η δημόσια περιουσία έχει απαξιωθεί και ότι θα προωθήσει την ορθή και συστηματική καταγραφή και ανάπτυξή της.
«Ημιανεξάρτητη η ΓΓΔΕ»
Για τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι είναι «ημιανεξάρτητη». Όπως επεσήμανε, το υπουργείο σέβεται απολύτως την ημιαυτονομία της και θέλει να ενισχύσει τη λειτουργία της, ώστε τα έσοδα να είναι αντάξια του ΑΕΠ της χώρας.
Παράλληλα, δήλωσε υπερήφανος για τους γενικούς γραμματείς που επιλέχθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου