O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

«Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός. Μορφές του φαινομένου, αιτίες, πρόληψη, δράσεις και τρόποι αντιμετώπισης».

Αποτέλεσμα εικόνας για bullyingΣτα πλαίσια του προγράμματος των συνεχών ενημερωτικών δράσεων και εκδηλώσεων  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Αναβύσσου, έχουμε την χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσουμε στην ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνεται από τον Σύλλογο μας την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 την 10:00πμ εώς 13:00μμ   στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου του Δήμου Σαρωνικού υπό την αιγίδα του Δήμου Σαρωνικού,   με τίτλο «Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός».

Ανάμεσα στους εκλεκτούς ομιλητές  θα είναι και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κύριος Ιωάννης Πανούσης, ο οποίος ως καθηγητής εγκληματολογίας
και διακεκριμένος επιστήμονας, θα μοιραστεί μαζί μας θεσμικές και επιστημονικές προτάσεις για την αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος.

Προσκεκλημένοι ομιλητές  θα είναι οι :

1.      ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

2.      ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΡΑΜΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ ΟΛΜΕ

3.      ΚΑΛΛΙΟΠΗ Σ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΄΄Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ΄΄

Συντονιστής της Ημερίδας ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ MSC ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ο σχολικός εκφοβισμός (bullying) είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας που λαμβάνει δυστυχώς ανησυχητικές διαστάσεις και στην ελληνική κοινωνία. Αποτελεί πλέον ένα κοινωνικό πρόβλημα που αφορά όλα τα παιδιά με  σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική υγεία τους και  δημιουργεί εμπόδια στη ψυχοκοινωνική ανάπτυξή τους.
Η ημερίδα μας έχει σκοπό:
Ø  να παρουσιάσει και να αναλύσει τις αιτίες του φαινόμενου

Ø  να βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους να αναγνωρίζουν τα σημάδια

Ø  να ενημερώσει για τους φορείς που μπορούν να αποτανθούν γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά σε περίπτωση που βιώνουν ενδοσχολική βία και χρειάζονται βοήθεια για να την αντιμετωπίσουν

Ø  και το σημαντικότερο, να εκφράσουμε όλοι οι παρευρισκόμενοι τους προβληματισμούς μας και να ακούσουμε τις επιστημονικές θέσεις των ειδικών.
Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ και η  Ημερίδα θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 την 10:00πμ εώς 13:00μμ  στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου του Δήμου Σαρωνικού απευθυνόμενο τόσο σε γονείς όσο και μαθητές για τους οποίους σε ειδική ξεχωριστή διαμορφωμένη αίθουσα, θα οργανωθούν εκπαιδευτικές προς το θέμα εικαστικές και θεατρικές δράσεις απο το Κόκκινο Μπαλόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου