O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Σε Πολωνούς πούλησε η "Μαρινόπουλος ΑΕ" τα Starbucks σε Ρουμανία και Βουλγαρία

Σε Πολωνούς πούλησε η "Μαρινόπουλος ΑΕ" τα Starbucks σε Ρουμανία και ΒουλγαρίαΗ πολωνική εταιρεία AmRest Holdings εξαγόρασε την αλυσίδα Starbucks στη Ρουμανία και Βουλγαρία από την ελληνική εταιρεία "Μαρινόπουλος ΑΕ".
Το deal έκλεισε στα 16 εκατ. ευρώ και αφορά σε 19 καταστήματα, 14 εκ των οποίων βρίσκονται στη Ρουμανία. Το τίμημα, πάντως, θα ξεκαθαριστεί όταν πέσουν οι υπογραφές.
Η AmRest λειτουργεί 800 εστιατόρια και καφέ σε 12 χώρες, ελπίζοντας σε τριπλασιασμό του τζίρου της στη Ρουμανία στα επόμενα χρόνια. Ήδη, "τρέχει" 57 καταστήματα της Starbucks σε Πολωνία, Τσεχία και Ουγγαρία, ανοίγοντας το πρώτο στην Πράγα το 2007 - την ίδια χρονιά που η "Μαρινόπουλος ΑΕ" λειτούργησε το πρώτο αντίστοιχο κατάστημα
στη Ρουμανία.
Ειδικά για την Ρουμανία, η πολωνική εταιρεία σκοπεύει να ανοίξει επτά νέα καταστήματα ως το τέλος του έτους, ενώ η "Μαρινόπουλος ΑΕ" εκτιμά ότι τα έσοδα του 2014 θα κινηθούν στα 10 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 2 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου