O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Συνομιλία Πούτιν-Ερντογάν για τον Turkish Stream

Συνομιλία Πούτιν-Ερντογάν για τον Turkish StreamΤηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν το θέμα του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Turkish Stream, όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε το Κρεμλίνο.
Η Μόσχα έχει προτείνει να κατασκευαστεί ένας υποθαλάσσιος αγωγός ο οποίος θα καταλήγει σε έναν κόμβο στα ελληνοτουρκικά σύνορα, μετά την εγκατάλειψη του σχεδίου κατασκευής του
αγωγού South Stream.
Ο αγωγός αυτός σχεδιάζεται να μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο που προορίζεται για τα κράτη μέλη της ΕΕ, παρακάμπτοντας το έδαφος της Ουκρανίας.
Ωστόσο χθες βράδυ ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για θέματα Ενεργειακής Ένωσης Μάρος Σέφτσοβιτς εξέφρασε τις έντονες επιφυλάξεις της ΕΕ για το σχέδιο αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου