O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα έπαιξε και έχασε πιστεύοντας ότι η ΕΚΤ θα χαλάρωνε τους κανόνες

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα έπαιξε και έχασε πιστεύοντας ότι η ΕΚΤ θα χαλάρωνε τους κανόνεςΜε… ειρωνική διάθεση εμφανίστηκε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ με δηλώσεις του στην RTL Nieuws, καθώς ξεκαθάρισε ότι μόνο με συμφωνία θα ανοίξουν τα γκισέ της ΕΚΤ.
«Η Ελλάδα έπαιξε και… έχασε, καθώς θεωρούσε πως η ΕΚΤ θα χαλάρωνε τους κανόνες», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup και συμπλήρωσε: «Η ελληνική κυβέρνηση στοιχημάτισε ότι εάν διαπραγματευόταν με εμάς η ΕΚΤ θα άνοιγε το γκισέ των ταμείων της και θα χαλάρωνε τους κανονισμούς της». Όμως «δεν θα υπάρξει εύκολη πρόσβαση στα γκισέ της ΕΚΤ μέχρι να υπάρξει μια σταθερή συμφωνία με το Eurogroup»,
πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Επίσης, εξέφρασε τη ελπίδα να υπάρξει σύντομα η συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους της.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Νίκο Χατζηνικολάου περί δημοψηφίσματος τόνισε ότι επαφίεται στην ελληνική κυβέρνηση επαφίεται το αν θα καταφύγει σε δημοψήφισμα για τη συμφωνία με τους εταίρους-πιστωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου