O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αναφορικά με το θέμα που δημιουργήθηκε από την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (20/4/2015 ΦΕΚ 41) που «υποχρεώνει» τους ΟΤΑ να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος και τις εύλογες αντιδράσεις που δημιούργησε, σε όλη την Αυτοδιοίκηση, η αιφνιδιαστική και μονομερής αυτή ενέργεια της Κυβέρνησης,
με αίσθημα ευθύνης αλλά και επίγνωσης της δύσκολης συγκυρίας που βιώνει η χώρα μας:
  • Εκφράζει έντονη αντίθεση άμα και διαμαρτυρία για την μεθόδευση αυτή, που όχι μόνο αγγίζει, αλλά ξεπερνάει  τα όρια της Συνταγματικής νομιμότητας,  και  διαιωνίζει δυστυχώς μια διαχρονική αντίληψη από τους εκάστοτε κυβερνώντες, για τις σχέσεις Κεντρικής Διοίκησης  – Κράτους και ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, με καταφανή και κατ’ εξακολούθηση καταστρατήγηση της Συνταγματικά κατοχυρωμένης (άρθρο 102) αυτοδιοικητικής υπόστασης  των ΟΤΑ.
  • Συμμερίζεται πλήρως, τις απόλυτα δικαιολογημένες ανησυχίες των Δημάρχων και Περιφερειαρχών, για τις συνέπειες αυτής της πράξης ως προς την δική τους ευθύνη ως αιρετών, στην εκπλήρωση της αποστολής τους προς τους Δημότες τους, εφ’ όσον δεν υπάρξει σαφής και ρητή δέσμευση για τον χρόνο και τον τρόπο που θα ολοκληρωθεί ο «προσωρινός αυτός εσωτερικός δανεισμός».
     
    Εκφράζει την έντονη ανησυχία της, για την γενικότερη κατάσταση της χώρας μας, αφού τέτοιες σπασμωδικές κινήσεις υποδηλώνουν έλλειψη παντελούς πρόνοιας και σχεδιασμού, κινήσεις, που μεταδίδουν πανικό στην αγορά και ανασφάλεια στους πολίτες.

    Η ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ καλεί την Κυβέρνηση να ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΕΙ με τους Δημάρχους, οι οποίοι επανειλημμένα έχουν δείξει και έχουν αποδείξει την ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, την  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ και την ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ που επιβάλλουν το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ κι οι ΑΝΑΓΚΕΣ των ΠΟΛΙΤΩΝ.

    Τέλος  μια φορά ακόμη στηλιτέβει και αντιτίθεται σε άστοχες, μη σοβαρές δηλώσεις «αλεξιπτωτιστών» της πολιτικής και της Αυτοδιοίκησης, που σε μια προσπάθεια επικοινωνιακής προσωπικής τους ανέλιξης, με την αμετροέπεια και ελαφρότητα, η οποία τους διακρίνει, λοιδορούν Δημάρχους και Περιφερειάρχες για την ΥΠΕΥΘΥΝΗ,  ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ και απόλυτα συμβατή με τα κοινωνικά δικαιώματα στάση τους.  
     
    ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ
    ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου