O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Παγκόσμια Τράπεζα: Τα χειρότερα πέρασαν για τη ρωσική οικονομία

Παγκόσμια Τράπεζα: Τα χειρότερα πέρασαν για τη ρωσική οικονομίαΣτην παραδοχή ότι η τα χειρότερα πέρασαν για τη ρωσική οικονομία προχώρησε η Παγκόσμια Τράπεζα. Συγκεκριμένα συμφώνησε με το σχόλιο του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Ρωσία έχει καταφέρει να ξεπεράσει το χειρότερο από τις σημερινές οικονομικές δυσκολίες της εξαιτίας της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Κατά τους τελευταίους δύο μήνες, το επίπεδο εμπιστοσύνης στη ρωσική οικονομία και το ρούβλι έχει ελαφρώς ενισχυθεί εξαιτίας της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής, είπε στο TASS

η αντιπρόεδρος για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία της Παγκόσμιας Τράπεζας, Άσια Τακ σε σχόλιο για τη δήλωση του Πούτιν ότι η οικονομία της χώρας έχει ξεπεράσει το χειρότερο.
Ωστόσο, η Τακ προειδοποίησε ότι η ύφεση δεν έχει τελειώσει ακόμα και η Ρωσία είναι πιθανό να αντιμετωπίσει μια σειρά από οικονομικές προκλήσεις στο μέλλον, καθώς εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για το πώς θα κυμανθούν οι τιμές του πετρελαίου. Το στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας πιστεύει ότι είναι πιο πιθανό να πέσουν και πάλι και μετά να επιστρέψουν πίσω σε ό, τι θεωρείται «νέο κανονικό».

Επιπλέον, η προσαρμογή στις νέες συνθήκες μπορεί να εξακολουθήσει να είναι αρκετά επώδυνη, είπε η Τακ αναφερόμενη στην ανακατανομή των διαφόρων παραγόντων που είναι απαραίτητοι για να επωφεληθούν της συναλλαγματικής ισοτιμίας ενός κατώτερου ρουβλίου.

Στις 16 Απριλίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε κατά τη διάρκεια του ετήσιου ραντεβού με ερωτήσεις και απαντήσεις ότι η οικονομία της Ρωσίας έχει περάσει πιο δύσκολη περίοδο της, καθώς η κυβέρνηση κατόρθωσε να εμποδίσει την άνοδο του πληθωρισμού και να επιτευχθεί η αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,6% το 2014. Την ίδια στιγμή, ο Πούτιν αναγνώρισε ότι η ρωσική οικονομία εξακολουθεί να έχει να αντιμετωπίσει δυσκολίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου