O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Μηνύματα ελπίδας για επίλυση του Κυπριακού από Αναστασιάδη και Ακιντζί

Μηνύματα ελπίδας για επίλυση του Κυπριακού από Αναστασιάδη και ΑκιντζίΜηνύματα ελπίδας για επίλυση του Κυπριακού έστειλαν το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.
Οι δύο ηγέτες περπάτησαν το πρωί το μακρύδρομο της Λήδρας, σε μια συμβολική συνάντηση κοινωνικού χαρακτήρα.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο χώρο του καφενείου στη Φανερωμένη, πριν από το τέλος της συνάντησης τους,
ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «στέλλουμε ένα ισχυρό μήνυμα. Θέλω να στείλω το ισχυρότερο μήνυμα ότι, θα εργαστούμε άοκνα για να βρούμε μια ειρηνική λύση το συντομότερο δυνατόν.
Αυτό είναι το ισχυρό μήνυμα που θέλω να διαβιβάσω και στις δύο κοινότητες, ότι είμαστε καταδικασμένοι από την Ιστορία (να το πράξουμε) και αυτό είναι το καθήκον μας. Ειρήνη για όλους στο νησί».
Από την πλευρά του, ο κ. Ακκιντζί είπε ότι «πιστεύω πως σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Κύπρο. Επιθυμούμε πολύ να δώσουμε μήνυμα ελπίδας διότι μετά από τόσες απογοητεύσεις χρειαζόμαστε αυτή την ελπίδα. Αλλά, βέβαια, αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο είναι να μη δημιουργήσουμε ακόμη μια απογοήτευση».
Πρόσθεσε χαριτολογώντας ότι «πιστεύεται ότι οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι είναι πολύ καλοί στο να τρώνε και να πίνουν, αλλά όταν πρόκειται για δουλειά, όταν πρόκειται για το τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν είμαστε τόσο καλοί όσο στο να τρώμε και να πίνουμε. Πρέπει να αποδείξουμε το αντίθετο».
Ο κ. Ακκιντζί τόνισε ότι «θέλω να προσθέσω ακόμη μια πρόταση, μια πολύ απλή πρόταση: Είχαμε μια πολύ καλή αρχή, αλλά αυτό που είναι περισσότερο σημαντικό είναι να προχωρήσουμε ακόμη καλύτερα και να πετύχουμε τον τελικό μας στόχο ακόμη καλύτερα. Έτσι, θέλω να στείλω τις καλύτερες μου ευχές στην ελληνοκυπριακή κοινότητα, (και ) ότι είμαστε αποφασισμένοι και έχουμε την πολιτική βούληση και το κοινό όραμα να δούμε και να επιτύχουμε καλύτερες μέρες για τις νεότερες γενεές μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου