O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Τσίπρας, Μέρκελ και Ολάντ… ξενύχτησαν με στόχο τη συμφωνία!

Τσίπρας, Μέρκελ και Ολάντ… ξενύχτησαν με στόχο τη συμφωνία!Περίπου 2,5 ώρες κράτησε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, στη Ρίγα της Λετονίας.
Η συνάντηση έγινε, όπως λένε κυβερνητικές πηγές σε καλό κλίμα, ενώ εκτός από τον Πρωθυπουργό, από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν ακόμα οι Νίκος Παππάς και Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Μετά το τέλος της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως το κλίμα ήταν φιλικό και οι συζητήσεις εποικοδομητικές. Ωστόσο, οι ηγέτες παρέπεμψαν στους Θεσμούς, με τους οποίους γίνονται και οι διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη της συμφωνίας.
Αξίζει να σημειώσουμε πάντως,
πως λίγα μόλις λεπτά μετά το τέλος της συνάντησης, η Κομισιόν ανακοίνωσε πως το μεσημέρι της Παρασκευής θα υπάρξει συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Πληροφορίες πριν από τη συνάντηση ανέφεραν πως ο Πρωθυπουργός θα έθετε επι τάπητος το θέμα της ρευστότητας και τους χρέους, προσδοκώντας μια συνολική λύση. Ο Πρωθυπουργός αναζητά μια πολιτική δίοδο για την επίτευξη συμφωνίας με τους Θεσμούς, ενώ τόνισε στους δύο ηγέτες ότι η Αθήνα έχει κάνει υποχωρήσεις σε μια σειρά από θέματα όπως το Ασφαλιστικό και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου