O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Κοντά σε συμφωνία Ρωσία-Βιετνάμ για 2 φρεγάτες «Gepard»

Κοντά σε συμφωνία Ρωσία-Βιετνάμ για 2 φρεγάτες «Gepard»Το Βιετνάμ και η Ρωσία είναι στα τελικά στάδια των διαπραγματεύσεων για την πώληση των δύο φρεγατών κλάσης «Gepard», πηγές που γνωρίζουν το θέμα είπαν στην RBTH.
Το Βιετνάμ έχει τέσσερις τέτοιες ρωσικής κατασκευής φρεγάτες, με δύο από αυτές να βρίσκονται στο στάδιο της τοποθέτησης των όπλων αυτή τη στιγμή.

Μια συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί μέχρι το τέλος του μήνα,

δήλωσαν οι πηγές.
Οι πηγές ανέφεραν ότι οι διαπραγματεύσεις επιβραδύνθηκαν αφού η Κίνα εξέφρασε τις ανησυχίες της για το γεγονός ότι η Ρωσία προμηθεύει το Βιετνάμ με την όπλα τελευταίας τεχνολογίας. Η Κίνα και το Βιετνάμ βρίσκονταν σε πόλεμο στη δεκαετία του 1970 και αμφισβητούν ορισμένα νησιά στη θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Η Μόσχα σχεδιάζει να παραβλέψει την ανησυχία του Πεκίνου για τις συμφωνίες άμυνας Ρωσίας-Βιετνάμ, δήλωσαν οι πηγές.

Ήδη το Βιετνάμ έχει τέσσερα ρωσικής κατασκευής υποβρύχια «Kilo» και αναμένει την παράδοση δύο ακόμη. Το Βιετνάμ προσπαθεί επίσης να εκσυγχρονίσει τις εναέριες δυνάμεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου