O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Δεν πλήρωσε το ΔΝΤ η Ελλάδα

Δεν πλήρωσε το ΔΝΤ η ΕλλάδαΗ Ελλάδα δεν αποπλήρωσε τη δόση των περίπου 1,5 δισ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επιβεβαίωσε το Ταμείο.
Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, Τζέρι Ράις λίγο μετά τη 1 π.μ. τόνισε ότι το ταμείο δεν έλαβε τη δόση των περίπου 1,5 δισ. ευρώ που όφειλε η Ελλάδα. Παράλληλα, εξήγησε ότι «η εκτελεστική επιτροπή του Ταμείου ενημερώθηκε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς καθυστέρησης πληρωμών».
Ο κ. Ράις επεσήμανε ότι «η Ελλάδα μπορεί να λάβει χρηματοδότηση μόνο όταν αποπληρώσει το χρέος της στο Ταμείο». Όπως επιβεβαίωσε
ο κ. Ράις, το ΔΝΤ «έλαβε αίτημα από τις ελληνικές αρχές για παράταση στην προθεσμία αποπληρωμής». «Το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα εξετάσει το αίτημα εν ευθέτω χρόνω», πρόσθεσε ο κ. Ράις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου