O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Μέρκελ για Τσίπρα: Άφησε εν γνώσει του τη χώρα του να πέσει σε τοίχο

Μέρκελ για Τσίπρα: Άφησε εν γνώσει του τη χώρα του να πέσει σε τοίχο!Ρεπορτάζ με… παρασκήνιο από το γερμανικό πολιτικό σύστημα σχετικά με το δημοψήφισμα στην Ελλάδα έχει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Σύμφωνα με το περιοδικό η καγκελάριος είναι πολύ ενοχλημένη από το ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να προχωρήσει στο δημοψήφισμα. «Η κυβέρνηση αυτή παραβιάζει τις θεμελιώδεις αρχές της συνεργασίας», φέρεται να είπε σε βουλευτές της η Γερμανίδα Καγκελάριος, τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της κεντρικής επιτροπής του κόμματος CDU σε εμπιστευτικό περιβάλλον και πίσω από κλειστές πόρτες.
To περιοδικό στο κεντρικό του άρθρο, συμπληρώνει ακόμα “Η κα. Μέρκελ γνωρίζει ότι ένα Grexit θα είναι ένα αρνητικό σημείο καμπής
όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά και προσωπικά για την ίδια ως μία ισχυρή ηγέτιδα. Στην αρχή μίλησε πίσω από κλειστές πόρτες και δύο ώρες αργότερα κατά την τελετή στο κοινό. Μίλησε για αλληλεγγύη και για σταθερότητα, οι οποίες, όπως σημείωσε, η μία πάει μαζί με την άλλη. Για τους Έλληνες η πόρτα της Ευρώπης παραμένει φυσικά ανοικτή”, είπε η Μέρκελ.
Αλά στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον Έλληνα πρωθυπουργό λέγοντας: “Η πολιτική Τσίπρα ήταν «σκληρή και ιδεολογική», και ο ίδιος άφησε εν γνώσει του τη χώρα του να πέσει πάνω σε τοίχο»”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου