O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Μέρκελ και Ολάντ κράτησαν ανοιχτή την πόρτα για την Ελλάδα: Περιμένουμε αξιόπιστες προτάσεις

Μέρκελ και Ολάντ κράτησαν ανοιχτή την πόρτα για την Ελλάδα: Περιμένουμε αξιόπιστες προτάσειςΆνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκαν την Δευτέρα το βράδυ στο Παρίσι και συζήτησαν το ελληνικό ζήτημα, τονίζοντας πως οι πόρτες για την Ελλάδα είναι ανοιχτές.
Σημείωσαν, ωστόσο, πως ο δρόμος δεν είναι εύκολος και πως είναι θέμα της ελληνικής πλευράς να καταθέσει τις προτάσεις της και να πείσει τα 18 κράτη – μέλη της ευρωζώνης πως είναι αξιόπιστη. Πως είναι διατεθειμένη για μεταρρυθμίσεις.
“Σεβόμαστε την απόφαση του ελληνικού λαού. Πρέπει να διαχειριστούμε αυτή την απόφαση. Η πόρτα για διαπραγματεύσεις είναι ανοιχτή,
αλλά οι προϋποθέσεις για ένα νέο πρόγραμμα δεν πληρούνται ακόμα. Σχετικά με τις αποφάσεις του ελληνικού λαού θα δούμε και τις θέσεις των υπολοίπων κρατών αύριο”, τόνισε η κα. Μέρκελ.
“Η Ελλάδα πρέπει καταθέσει αξιόπιστες προτάσεις για μια βιώσιμη συμφωνία”, σημείωσε ο Φρανσουά Ολάντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου