O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Leopard: Στη Βουλή δικογραφία για Παπαντωνίου – Δίωξη στον Λιακουνάκο

Leopard: Στη Βουλή δικογραφία για Παπαντωνίου – Δίωξη στον ΛιακουνάκοΣτη Βουλή διαβιβάζεται δικογραφία για τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του, το διάστημα από τον Οκτώβρη του 2001 έως τον Μάρτιο του 2004, σχετικά με τη σύμβαση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που υπεγράφη στο πλαίσιο της κύριας σύμβασης για την προμήθεια των αρμάτων μάχης τύπου Leopard.
Ο φάκελος διαβιβάζεται στη Βουλή μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που είχε διαταχθεί από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου και διενεργήθηκε από τους επίκουρους εισαγγελείς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνη Ελευθεριάνο.
Η εισαγγελική έρευνα κατέληξε
και στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 12 κρατικών αξιωματούχων για απιστία σε βαθμό κακουργήματος κατά του δημοσίου αλλά και σε βάρος γνωστού επιχειρηματία για ηθική αυτουργία στην απιστία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Για την ίδια υπόθεση από την Eισαγγελία Διαφθοράς ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου -πριν από μήνες, με εντολή της Eισαγγελίας, είχε γίνει και έφοδος στο σπίτι του-, καθώς και σε 12 ακόμη αξιωματούχους, επίσης σε βαθμό κακουργήματος.
Ο επιχειρηματίας φέρεται να ωφελήθηκε με 25 εκατ. ευρώ από τα αντισταθμιστικά για τα Leopard χρήματα που, στη συνέχεια, σύμφωνα με την έρευνα, χρησιμοποίησε για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου επιχειρήσεών του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου