O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΕΚΤ: Με plan Β ανοίγει το Χρηματιστήριο

ΕΚΤ: Με plan Β ανοίγει το ΧρηματιστήριοΗ ΕΚΤ έδωσε την έγκρισή της στο plan B που κατέθεσε η ελληνική πλευρά, προκειμένου να επαναλειτουργήσει το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Σύμφωνα με τα όσα ενέκρινε η ΕΚΤ, οι ξένοι επενδυτές θα μπορούν να κάνουν ελεύθερα συναλλαγές, ενώ ως προς τους Έλληνες επενδυτές θα υπάρχουν περιορισμοί στην χρησιμοποίηση του “παλιού” χρήματος το οποίο βρίσκεται σε τραπεζικούς λογαριασμούς – θα επιτρέπεται η μεταφορά νέου “χρήματος” από τα σεντούκια, διαδικασία αμφιβόλου αποτελέσματος καθώς κανείς δεν θα θέσει τα χρήματα του υπο περιορισμούς.
Σύμφωνα με πηγή της ΕΧΑΕ,
θα υπάρχει δυνατότητα χρησιμοποίησης των χρημάτων που υπάρχουν στα πιστωτικά υπόλοιπα στις χρηματιστηριακές, ωστόσο δεν διευκρινίζεται αν μέχρι να βγει η απόφαση οι επενδυτές μπορούν να μεταφέρουν χρήματα στους λογαριασμούς μέσω κατάθεσης ή διαδικτυκά (e- banking).
Η Τράπεζα της Ελλάδος και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένουν να γραφεί η υπουργική απόφαση ώστε στην συνέχεια να καθοριστεί και πότε θα ανοίξει εκ νέου το Χρηματιστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου