O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Τσίπρας: Ο Λαφαζάνης κήρυξε αριστερό εμφύλιο

Τσίπρας: Ο Λαφαζάνης κήρυξε αριστερό εμφύλιοΟ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Realnews που θα δημοσιευθεί αύριο, επιτέθηκε στον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, λέγοντας οτι “κήρυξε αριστερό εμφύλιο”, εξέφρασε την αισιοδοξία του για νίκη με καθαρή εντολή αυτοδυναμίας στις επερχόμενες εκλογές, ενώ αναφέρθηκε και στους Κωνσταντοπούλου, Βαρουφάκη.
“Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας
αποφάσισε να κηρύξει αριστερό εμφύλιο. Έχει ανάγκη από έναν εμφύλιο πόλεμο. Σας διαβεβαιώνω όμως ότι αυτός ο εμφύλιος θα μείνει μονόπλευρος.
Ποιος έριξε την κυβέρνηση δεν μπορεί να κρυφτεί. Όπως δεν μπορούν να κρυφτούν και τα αποτελέσματα της στάσης καθενός, ανεξάρτητα από τις προθέσεις του”, είπε για τον Λαφαζάνη ο Τσίπρας.
Στη συνέχεια, ο απερχόμενος Πρωθυπουργός επιτέθηκε και στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, χαρακτηρίζοντας θλιβερό το “κατηγορώ” που εξαπέλυσε πρόσφατα κατά του.
“Είμαι από αυτούς που δεν διστάζω να αναγνωρίσω τα λάθη μου. Αλλά για όσους το παραξηλώνουν στην κριτική τους για την επιλογή μου, ένα έχω να πω: Έχει η Ζωή γυρίσματα.
Εξάλλου όπως είδατε, τις τελευταίες ημέρες των εντολών, η κυρία Κωνσταντοπούλου έτυχε απρόσμενης αναγνώρισης και φιλοφρονήσεων τόσο από τα δεξιά, όσο και από τα πολύ αριστερά. Δεν σας λέει τίποτε αυτό;”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τσίπρας.
Παράλληλα, ο Τσίπρας αναφέρθηκε και στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, τονίζοντας πως “έχει κάθε δικαίωμα να μου ασκεί κριτική. Όπως όλοι άλλωστε. Στο τέλος όμως, να ξέρετε ότι και οι κρίνοντες κρίνονται”.
Στην συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αισιοδοξία του για νίκη στις επερχόμενες εκλογές. “Θα κερδίσουμε και μάλιστα καθαρά” σημείωσε και συνέχισε:
“Η πλειοψηφία του λαού μας ζητεί τομές και σταθερότητα, Γι΄αυτό και θα μας δώσει την ευκαιρία να κυβερνήσουμε σε βάθος τετραετίας, δίνοντας καθαρή εντολή αυτοδυναμίας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί την σταθερότητα”.
Σε περίπτωση επικράτησης, ο Τσίπρας επισήμανε πως θα συγκροτήσει κυβέρνηση από μηδενική βάση και σημειώνει πως το σχέδιο του θα περιλαμβάνει “λιγότερα συνθήματα, λιγότερα παράθυρα, λιγότερη επικοινωνία και πιο πολλή δουλειά”.
“Μια κυβέρνηση που να αντέχει στα δύσκολα και να είναι συμπαγής στις μάχες κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, στις μάχες για την αναγκαία μεταρρύθμιση του κράτους.
Και φυσικά μια κυβέρνηση που να συγκεντρώνει ο,τι καλύτερο έχει αυτή τη στιγμή η χώρα που είναι έτοιμο να στρατευτεί στην υπόθεση της μεγάλης αλλαγής.
Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να συγκροτηθεί από μηδενική βάση. Με κριτήρια που να αντιστοιχούν στις νέες απαιτήσεις.
Χωρίς να τηρείται κάποιου είδους επετηρίδα, αλλά και χωρίς να αποκλείονται υπουργοί που υπήρξαν σταθεροί, σοβαροί και αποτελεσματικοί στην προηγούμενη θητεία τους”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου