O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Βιβλιοπωλεία Φλωράς: Λουκέτο μετά από 45 χρόνια

Έχουν περάσει ακριβώς 45 χρόνια από την εποχή που ο Γιάννης και η Μαίρη Φλωρά άνοιγαν τις πόρτες του πρώτου "Βιβλιοπωλείο Φλωράς" στον αριθμό 5 της Εμμανουήλ Μπενάκη στο κέντρο της Αθήνας. Ένα κατάστημα μόλις 32 τετραγωνικών που αποτέλεσε την μαγιά για να δημιουργηθεί ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα ξενόγλωσσου και σχολικού βιβλίου στην Ελλάδα. Πριν τα χρόνια της ύφεσης είχε φτάσει να αριθμεί 11 βιβλιοπωλεία και να απασχολεί 70 άτομα ως μόνιμο προσωπικό και άλλους 150 ως έκτακτο.
Δεν θα είναι όμως παρούσα
στην νέα σχολική χρονιά καθώς η διοίκηση ανακοίνωση το κλείσιμο και των τελευταίων καταστημάτων γράφοντας ουσιαστικά τους τίτλους τέλους. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ως βασικό λόγο για την κίνηση της την μη εφαρμογή την μη τιμωρία του «καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου».
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει: «Ύστερα από 40 χρόνια ο φετινός Σεπτέμβριος, η σχολική χρονιά 2015, δεν θα ξεκινήσει μαζί με τα Βιβλιοπωλεία Φλωράς. Η εταιρεία μας διέκοψε την λειτουργία της, μην μπορώντας να σταθεί όρθια στον πολυετή βιασμό της από το καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου και στην "υποστήριξη" που έδωσε στο καρτέλ η πολυετής καθυστέρηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού να το τιμωρήσει» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ο τρόπος που κλείνει η εταιρεία μας δεν είναι ο καλύτερος και αφήνει πίσω τις εκκρεμότητες που ελπίζουμε να διευθετηθούν όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές πτωχευτικές διαδικασίες. Εκφράζουμε την λύπη μας για το λυπηρό αυτό γεγονός, ελπίζουμε πραγματικά να μην είχε συμβεί ποτέ και να ήμασταν συνεπείς προς όλους, όπως ήμασταν επί δεκαετίες, πριν μας βιάσει και μας δολοφονήσει το καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου, με την συμπαράσταση της Επιτροπής Ανταγωνισμού (έστω και άθελά της)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου