O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Τριπλασιασμός της κίνησης δεδομένων στις ΗΠΑ σε μία μόλις διετία

Εκρηκτική άνοδο καταγράφει η ζήτηση καταναλωτών και επιχειρήσεων για data στις ΗΠΑ, με την κίνηση δεδομένων να τριπλασιάζεται σε μόλις μία διετία. Συγκεκριμένα, τα διακινούμενα data στην αμερικανική αγορά αυξήθηκαν κατά το εντυπωσιακό 300% το 1ο εξάμηνο του 2015 σε σχέση με το 2ο εξάμηνο του 2013.
Μόλις το 17% των συνολικών δεδομένων, που διακινήθηκαν το 1ο εξάμηνο του 2015 στις ΗΠΑ, παρήχθησαν από δίκτυα κινητής τηλεφωνίας - Σε συνεχή άνοδο η χρήση δικτύων Wi-FiΣύμφωνα με σχετική ανάλυση της Strategy Analytics, οι ανάγκες καταναλωτών και επιχειρήσεων για data στις ΗΠΑ διογκώνονται, με αποτέλεσμα η χρήση δεδομένων
(μέσω δικτύων κινητής ή μέσω δικτύων Wi-Fi) να διαμορφώνεται το 1ο εξάμηνο του 2015 (μεταξύ των κατόχων smartphone) σε 9,7 GB κατά μέσο όρο το μήνα. Μάλιστα, όπως προκύπτει από το report “Telemetry Intelligence Platform” της Strategy Analytics για την αμερικάνική αγορά, αυξανόμενη συνεχίζει να μένει η δημοτικότητα της διακίνησης data μέσω δικτύων Wi-Fi. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, το 1ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, από το σύνολο των χρησιμοποιούμενων data (9,7 GB κατά μέσο όρο το μήνα) μόλις το 1,6 GB ανά μήνα ή το 17% των συνολικών δεδομένων, που διακινήθηκαν, παρήχθησαν από δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.
Οι αναλυτές της εταιρείας υπογραμμίζουν ιδιαίτερα την αυξανόμενη χρήση των δικτύων Wi-Fi ως μέσου για την πρόσβαση στο Διαδίκτυο: “τα στοιχεία μας δείχνουν οι καταναλωτές βασίζονται όλο και περισσότερο σε δίκτυα Wi-Fi για τη διακίνηση δεδομένων”. Όπως μάλιστα προσθέτουν, η τάση αυτή αντανακλάται σε μερικά από τα πρόσφατα ανακοινωθέντα σχέδια, όπως το project “Fi” της Google. “Οι εταιρείες της κινητής τηλεφωνίας και οι MVNOs θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις νέες αυτές τάσεις και να διαμορφώσουν τη στρατηγική τους, ώστε να μεγιστοποιήσουν τη χρήση δεδομένων μέσω των δικτύων τους, χωρίς, παράλληλα, να τα εκθέσουν στον κίνδυνο της «υπερφόρτωσης»”, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Strategy Analytics.
Το project “Fi”Θυμίζουμε ότι η Google, μέσω του project “Fi” ανακοίνωσε, στην ουσία, την είσοδο της στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ ως “εικονικός πάροχος” (mobile virtual network operator - MVNO). Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός, η παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην αγορά των ΗΠΑ,  ως  MVNO, μέσω δηλαδή δικτύου τρίτων και εν προκειμένω των Sprint και T-Mobile, θα γίνει μέσω της υπηρεσίας “Fi”, η οποία αρχικά θα παρέχεται μόνο στους κατόχους κινητών Nexus 6. Η Google έχει κάνει γνωστή - ήδη από το βήμα του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη - την πρόθεση της να εισέλθει στην αγορά της κινητής. Τότε, ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται να εξελιχθεί σε τηλεπικοινωνιακό πάροχο ευρείας κλίμακας, αλλά να εισάγει καινοτομίες, χρησιμοποιώντας κάθε δυνατότητα που προσφέρει το σημερινό “οικοσύστημα” κινητής τηλεφωνίας.
Αν και πολλοί αμφισβητούν το μερίδιο αγοράς, που μπορεί να συγκεντρώσει στις ΗΠΑ από το συγκεκριμένο άνοιγμα, όπως εκτιμούν έτεροι αναλυτές, η όλη προσπάθεια ευθυγραμμίζεται με τα πλάνα της Google να συνδέσει στο Διαδίκτυο όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, ώστε να κάνουν χρήση και των λοιπών υπηρεσιών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου