O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Βαρκελώνη: Η «εξυπνότερη» πόλη στον κόσμο

Βαρκελώνη: Η «εξυπνότερη» πόλη στον κόσμοH Βαρκελώνη τιμήθηκε με τη διάκριση της «εξυπνότερης» πόλης στον κόσμο για το 2015, μία διάκριση την οποία κέρδισε αναπτύσσοντας καινοτόμες τεχνολογικές υποδομές, υιοθετώντας λύσεις από το οικοσύστημα του ΙοΤ και δραστηριοποιώντας τους πολίτες της.
Η πόλη της Ισπανίας, πρωτεύουσα της αυτοδιοικούμενης περιφέρειας της Καταλωνίας, κατάφερε να ξεπεράσει πολλά μεγάλα αστικά κέντρα (όπως το Λονδίνο, τη Σιγκαπούρη και τη Νέα Υόρκη), χάρη σε ένα μεγάλο πρόγραμμα ανάπτυξης, το οποίο ξεκίνησε πιλοτικά το 2011 και συμπεριλάμβανε 22 διαφορετικά υπό-προγράμματα.
Τα υπό-προγράμματα αυτά,
με την υποστήριξη της δημοτικής αρχής, ενεργοποίησαν με τη σειρά τους περίπου 200 τεχνολογικές πρωτοβουλίες, μέσω των οποίων τοποθετήθηκαν και τέθηκαν σε λειτουργία χιλιάδες ΙοΤ συσκευές – παρέχοντας χρήσιμα δεδομένα για κάθε δραστηριότητα της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου