O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Τα ανταλλάγματα που ζητεί η Τουρκία από την ΕΕ για να βοηθήσει στο προσφυγικό

Τα ανταλλάγματα που ζητεί η Τουρκία από την ΕΕ για να βοηθήσει στο προσφυγικόΗ Τουρκία εμφανίζεται πρόθυμη να βοηθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαχειριστεί τις μεταναστευτικές ροές, ωστόσο, δεν πρόκειται να το κάνει χωρίς ανταλλάγματα.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το Reuters η Τουρκία έχει θέσει ήδη τις… προϋποθέσεις συνεργασίας.
Πρώτα απ` όλα η Τουρκία θα λάβει 3 δισεκατομμύρια ευρώ ως αρχική βοήθεια προκειμένου να διαχειριστεί το θέμα των προσφύγων στο έδαφός της, ενώ παράλληλα περιμένει από την ΕΕ να ανοίξει εντός Δεκεμβρίου το επόμενο κεφάλαιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεών της.
Η Ε.Ε. σκοπεύει επίσης να άρει
την ανάγκη θεώρησης διαβατηρίων (βίζα) για τους Τούρκους που ταξιδεύουν στην Ε.Ε. τον Οκτώβριο του 2016, αν η Άγκυρα εκπληρώσει ορισμένα κριτήρια που θα εξειδικευθούν σε έναν συμφωνημένο οδικό χάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η μερική απελευθέρωση της βίζας θα αφορά αρχικά τους φοιτητές και τους επιχειρηματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου