O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Παυλόπουλος: Να σταματήσουμε τους τρομοκράτες, όχι όποιον ζητά άσυλο

Παυλόπουλος: Να σταματήσουμε τους τρομοκράτες, όχι όποιον ζητά άσυλοΤην ανάγκη να επιδειχθεί αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες, αλλά και μηδενική ανοχή στους τρομοκράτες, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, εν όψει της διήμερης επίσκεψής του στην Ιταλία.
Η συνέντευξη, που αναδημοσιεύει το ΑΜΠΕ, φέρει τον τίτλο «Πρέπει να σταματήσουμε τους τρομοκράτες, όχι όποιον ζητά άσυλο» και ο κ. Παυλόπουλος τονίζει ότι «η Αθήνα έπραξε ό,τι ήταν αναγκαίο» για να θωρακίσει τα ανατολικά σύνορα της Ένωσης και να λειτουργήσει προληπτικά σε σχέση με τυχόν παρεισδύσεις της τζιχάντ.
Στην ερώτηση της εφημερίδας
«τι αναμένει να κάνει η Ευρώπη μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού», ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας απαντά: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υπερασπισθεί τον πολιτισμό της, χωρίς να υποκύψει στον φόβο. Στους τρομοκράτες απαντά, κανείς, με τις αξίες της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Πρέπει να γίνει σαφής διαχωρισμός ανάμεσα σε τρομοκράτες και πρόσφυγες πολέμου. Σε όσους ζητούν άσυλο, θύματα και των στρατηγικών λαθών της Δύσης, πρέπει να επιδείξουμε αλληλεγγύη. Για τους τρομοκράτες, αντίθετα, μηδενική ανοχή. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εντοπίσει τη ρίζα του κακού και να την κόψει. Και η ρίζα αυτή είναι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, και ιδίως στη Συρία».
Για το «αν βλέπει θετικά την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισημαίνει ότι «η Τουρκία έχει ένα ευρωπαϊκό μέλλον μόνον αν σέβεται το σύνολο της θεσμικής και πολιτικής δομής της Ένωσης, ιδίως σε ό,τι αφορά το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα». «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να δεχθεί, ως μέλη, χώρες, η συμμετοχή των οποίων θα επέφερε συγκρούσεις σε επίπεδο δημοκρατίας και πολιτισμού. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε κατά της Άγκυρας. Θέλουμε την Τουρκία σύμμαχο της Δύσης και της Ευρώπης. Αλλά αυτό, μαζί με τα δικαιώματα, επιφέρει σαφείς δημοκρατικές και θεσμικές υποχρεώσεις», διευκρινίζει.
Απαντώντας, τέλος, στην ερώτηση αν η Ελλάδα έχει εξέλθει της οικονομικής κρίσης, ο κ. Παυλόπουλος, τονίζει ότι η χώρα «εξέρχεται της οικονομικής κρίσης με τεράστιο κόστος για τον λαό της, ο οποίος επέδειξε αίσθημα ευθύνης που δεν έχει προηγούμενο, για να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης». Αυτό, καταλήγει, πρέπει να το λάβουν υπόψη τους οι εταίροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου