O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Τόσκας: Το “αυθαίρετο φιλτράρισμα” μεταναστών αντίκειται στους κανόνες της ΕΕ

Τόσκας: Το “αυθαίρετο φιλτράρισμα” μεταναστών αντίκειται στους κανόνες της ΕΕΣχόλιο: Μπορεί να πει κάποιος στον συγκεκριμένο υπουργό που ήταν στρατιωτικός τι σημαίνει ασφάλεια χώρας? Και ποιον προφυλάσει ο στρατός. Τη χώρα ή τους παρανόμως εισερχόμενους αλλοδαπούς.  ΗΔΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗς ΚΥΒΕΡΝΗΣΗς ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΣΑΝ ΟΙ 
ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ-ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑς ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΑ. ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΕΛΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ. Το “αυθαίρετο φιλτράρισμα” από ορισμένες χώρες των μεταναστών και των προσφύγων που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη αντίκειται “στις αρχές της ΕΕ”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νίκος Τόσκας,
αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, αναφερόμενος κυρίως στην κατάσταση στα σύνορα με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Εδώ και μία εβδομάδα, εκατοντάδες μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων -υπήκοοι του Ιράν, της Σομαλίας, του Πακιστάν, του Μπανγκλαντές κ.ά.- είναι αποκλεισμένοι στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, καθώς η κυβέρνηση στα Σκόπια επιτρέπει τη διέλευση μόνο σε υπηκόους της Συρίας, του Ιράκ και του Αφγανιστάν.
Σήμερα περίπου 200 μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν διά της βίας στην ΠΓΔΜ, κόβοντας τα συρματοπλέγματα και πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών της ΠΓΔΜ.
“Οι αυθαίρετες ενέργειες ορισμένων χωριών, η κατασκευή φρακτών οι οποίοι εμποδίζουν την κυκλοφορία αυτών των ανθρώπων, δεν συνάδει με τις αρχές της Ευρώπης”, είπε ο Τόσκας.
“Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τους ανθρώπους που φθάνουν υπό δύσκολες συνθήκες διά θαλάσσης στα ελληνικά νησιά”, σημείωσε ο ίδιος.
Για τον Τόσκα το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά, “επιλύνοντας τα προβλήματα στις χώρες (κοντά στις) εμπόλεμες ζώνες, που προκαλούν τη μεταναστευτική ροή”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου