O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Δήλωση του Manfred Weber , πρόεδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Manfred Weber"Η Τουρκία έχει να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην επίλυση της προσφυγικής κρίσης από κοινού με την ΕΕ . Θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για τη σύναψη συμφωνίας και συνεργασίας σχετικά με τη μετανάστευση και να υιοθετήσουμε ένα κοινό σχέδιο δράσης . Πρέπει να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση του εν λόγω σχεδίου δράσης από τα κράτη μέλη. Μέχρι τώρα δεν έχουν αναλάβει ικανοποιητικά τις ευθύνες τους .

Από την άλλη πλευρά, η Τουρκία θα πρέπει να κάνει το δικό της καθήκον . Η Άγκυρα πρέπει να λάβει τα αναγκαία μέτρα για να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τους διακινητές. Η Ευρώπη επίσης δεν πρέπει να στρέψει τα μάτια της μακριά από τη σύγκρουση με τους Κούρδους , την κατάσταση της δημοκρατίας και της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στη Τουρκία . Και οι δύο εταίροι χρειάζονται ο ένα τον άλλον "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου