O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Manfred Weber, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:



"Για την Ευρώπη, η Τουρκία είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση  της προσφυγικής κρίσης σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το γεγονός ότι επιτεύχθηκε συμφωνία την Κυριακή μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, είναι ωστόσο θετικό. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ΕΕ και η Τουρκία θα πρέπει να είναι στενοί εταίροι.


Η συμφωνία όμως  δεν αποτελεί λευκή επιταγή. Συνοδεύεται από μερικά  δυσάρεστα μέτρα. Είναι σαφές, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται για τίποτε περισσότερο από μια βάση, πάνω στην οποία θα πρέπει να εργαστούμε. Υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να συζητηθούν λεπτομερώς. Πριν εμείς αρχίσουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να συζητούμε συγκεκριμένα θέματα, η Τουρκία πρέπει να αποδείξει
ότι είναι έτοιμη να συνεργαστεί. Αυτό συνεπάγεται τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων κατά των δουλεμπόρων και μια ορατή  μείωση του αριθμού των μεταναστών που έρχονται στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας.

Η Τουρκία χρειάζεται εξίσου την Ευρώπη ως εταίρο. Η Άγκυρα πρέπει, επομένως, να μην υπερβάλλει με τις απαιτήσεις της. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ  θα συνεχίσει να καταδικάζει την οποιαδήποτε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας του τύπου και της ελευθερίας της σκέψης στην Τουρκία."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου