O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Ο Ομπάμα… άργησε λίγο, αλλά έριξε την ανεργία κάτω από το 5%

Ο Ομπάμα… άργησε λίγο, αλλά έριξε την ανεργία κάτω από το 5%Ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε με ικανοποίηση την Παρασκευή πως η ανεργία στις ΗΠΑ μειώθηκε εκ νέου τον Ιανουάριο και έπεσε στο 4,9% για πρώτη φορά τα τελευταία 8 χρόνια.
“Είναι η πρώτη φορά που το ποσοστό ανεργία πέφτει κάτω από το 5% εδώ και σχεδόν 8 χρόνια”, είπε ο Ομπάμα, υπενθυμίζοντας ότι το 2009 το ποσοστό ανεργίας ήταν διπλάσιο, φτάνοντας το 10%.
“Θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για την πρόοδο που πετύχαμε, ανακάμπτουμε από τη χειρότερη οικονομική κρίση από τη δεκαετία του 1930”,
πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για στοιχεία που ενοχλούν τους υποψήφιους για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου οι οποίοι κάνουν προεκλογική εκστρατεία βασιζόμενοι στην “απόγνωση”.
“Το σημαντικότερο όλων είναι ότι η πρόοδος αυτή αρχίζει επιτέλους να μεταφράζεται σε αύξηση των μισθών”, συνέχισε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ο Αμερικανός πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι το τελευταίο εξάμηνο οι μισθοί αυξάνονται “με τον γρηγορότερο ρυθμό” από την εποχή της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου