O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Μουζάλας: Ετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορα

Μουζάλας: Ετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνοραΟ Γιάννης Μουζάλας εξακολουθεί να θεωρεί πως η πιθανότητα να κλείσουν τα σύνορα είναι υπαρκτή και με νέες δηλώσεις του στο Mega σημείωσε πως “θα πρέπει ως χώρα να είμαστε έτοιμοι”.
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας χαρακτήρισε μία τέτοιου είδους ενδεχόμενη εξέλιξη ως “μονομερή ενέργεια από άλλες χώρες”.
Ωστόσο, εκτίμησε πως, αν συμβεί, θα είναι μία δυσκολία διαχειρίσιμη, καθώς οι πρόσφυγες και μετανάστες που θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα, εάν κλείσουν τα σύνορα, θα ανέλθουν σε μερικές δεκάδες χιλιάδες, για παράδειγμα 50.000 άνθρωποι, όπως ανέφερε.
«Νομίζω ότι όσο κι αν αυτό
είναι λίγο πιο μακριά τώρα, απ’ ό,τι έδειχνε την περασμένη εβδομάδα και τις επόμενες ημέρες η απόφαση του Κολεγίου των Επιτρόπων θα είναι πιο ευνοϊκή για τη χώρα μας από την προηγούμενη, πρέπει να δουλεύει κανείς με ένα τέτοιο ενδεχόμενο», ανέφερε ο κ. Μουζάλας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega και πρόσθεσε:
«Το να μας πετάξουν έξω από τη Σένγκεν είναι ένας τρόπος το να εννοεί κανείς ότι θα βγούνε οι άλλες χώρες έξω από τη Σένγκεν κλείνοντας τα σύνορα. Επομένως στο ερώτημα αν υπάρχει φόβος να κλείσουν τα σύνορα θα σας έλεγα ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Σαν κυβέρνηση ετοιμαζόμαστε».
Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που έχει εγείρει στην Κω η δημιουργία του hot spot, ο κ. Μουζάλας επισήμανε ότι “με τον δήμαρχο της Κω έχω την εντύπωση ότι είναι όλα τα κόμματα πια του δημοκρατικού τόξου σε αντιπαράθεση. Σε μια φάση που η πατρίδα μας έχει ανάγκη να ολοκληρώσει τα hot spot ο δήμαρχος βάζει ένα εμπόδιο”.
Σε ό,τι αφορά στο hot spot στα Διαβατά, ανέφερε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία διερεύνησης και ελέγχου των χώρων που έχουν προταθεί από τη δημοτική αρχή, και εφόσον κριθεί ότι είναι κατάλληλοι θα γίνει εκεί το κέντρο, σε διαφορετική περίπτωση θα κατασκευαστεί τελικά στα Διαβατά.
Ο κ. Μουζάλας παραδέχτηκε ότι υπάρχει κυβερνητική ευθύνη για την καθυστέρηση στη δημιουργία των hot spots, η οποία έχει αναληφθεί, όπως είπε, και διαβεβαίωσε πως τα κέντρα θα είναι έτοιμα έως την ημερομηνία που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός και λειτουργικά έως το τέλος του μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου