O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

ΗΠΑ και Ν. Κορέα σχεδιάζουν αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα

ΗΠΑ και Ν. Κορέα σχεδιάζουν αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημαΟι αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ για την Άμυνα αποφάσισαν να αρχίσουν επίσημες συνομιλίες για την ανάπτυξη στην κορεατική χερσόνησο ενός αμερικανικού αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος -ένα ενδεχόμενο στο οποίο αντιτίθεται έντονα η Κίνα- για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης απειλής από τα οπλικά συστήματα της Βόρειας Κορέας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Σεούλ.
Η δήλωση αυτή γίνεται μετά την ανακοίνωση από την Πιονγκγιάνγκ

της εκτόξευσης ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς.
«Αποφασίστηκε να ξεκινήσουμε επισήμως συνομιλίες για την πιθανότητα να αναπτυχθεί το σύστημα στο πλαίσιο των προσπαθειών για να ενισχυθεί η αντιπυραυλική άμυνα της συμμαχίας της Νότιας Κορέας/ΗΠΑ», δήλωσε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας της Σεούλ Ράι Τζε-Σέουνγκ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου