O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Φίλης: Αλλάξαμε τους όρους του Μνημονίου σχετικά με την έκθεση του ΟΟΣΑ

Φίλης: Αλλάξαμε τους όρους του Μνημονίου σχετικά με την έκθεση του ΟΟΣΑ«Κατορθώσαμε να αλλάξουμε τους όρους που είχαν τεθεί στο Μνημόνιο και να συμφωνήσουμε με τον ΟΟΣΑ ότι η συζήτηση δεν πρέπει να είναι μία συζήτηση διεκπεραιωτική, μία συζήτηση που δεν λαμβάνει υπόψη την πραγματικότητα του σχολείου και που, όπως λέγεται στο μνημόνιο θα ήταν η αξιολόγηση της αξιολόγησης της έκθεσης του 2011», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στην ομιλία του στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ο κ. Φίλης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,
υπεραμύνθηκε της θέσης του ότι η έκθεση του ΟΟΣΑ αφορούσε το σχολείο πριν την κρίση και ότι τα στοιχεία τα οποία πρέπει να αξιολογηθούν είναι τώρα διαφορετικά. «Πρέπει να ανασύρουμε και από την έκθεση αλλά και από την εκπαιδευτική εμπειρία στοιχεία», είπε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε ότι η συζήτηση με τον ΟΟΣΑ, πρέπει να γίνει «σε μία βάση κατά το δυνατόν ισοτιμίας και όχι σε μία βάση όπου επιβάλλει ο ένας απόψεις στον άλλον» και ότι θα αφορά σε ζητήματα όπως ο ενιαίος χώρος ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας, το ολοήμερο σχολείο, αλλά και τα οικονομικά της εκπαίδευσης.
Μάλιστα μίλησε για ένα όργανο, «αντικειμενικά θεσπιζόμενο», στον χώρο της εκπαίδευσης, το οποίο θα είναι επιφορτισμένο με την «ουσιαστική αξιολόγηση, συνολικά, του εκπαιδευτικού συστήματος», βασιζόμενο στους οικονομικούς δείκτες της εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου