O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Υπερδιπλασιάστηκε η εισφορά της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Υπερδιπλασιάστηκε η εισφορά της Ελλάδας στο ΔΝΤΗ εισφορά της Ελλάδας στο κεφάλαιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) υπερδιπλασιάσθηκε σε 2.428,9 εκατ. SDR, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 3,01 δισ. ευρώ από 1.101,8 εκατ. SDR ή περίπου 1,37 δισ. ευρώ, μετά τη συμφωνία για τον διπλασιασμό του κεφαλαίου του Ταμείου που τέθηκε σε εφαρμογή από τις 26 Ιανουαρίου.
Όπως φαίνεται σε πίνακα που δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ (IMF Financial Activities), η Ελλάδα κατέβαλε την αύξηση της εισφοράς της, ύψους 1.327,1 εκατ. SDR ή
περίπου 1,64 δισ. ευρώ, στις 3 Φεβρουαρίου.
Σημειώνεται ότι οι συμμετοχές των χωρών (quotas) στο κεφάλαιο του ΔΝΤ υπολογίζονται σε ειδικά τραβηκτικά δικαιώματα (SDR). Η ισοτιμία του SDR έναντι του δολαρίου διαμορφωνόταν χθες στα 1,39 δολάρια.
Ο διπλασιασμός του κεφαλαίου του ΔΝΤ είχε συμφωνηθεί από τον Δεκέμβριο του 2010, αλλά η εφαρμογή του καθυστέρησε, επειδή το αμερικανικό Κογκρέσο δεν είχε εγκρίνει τη συμφωνία μέχρι τον περασμένο μήνα.
Με την αύξηση των quotas των 188 χωρών – μελών του Ταμείου, τα διαθέσιμά του θα ανέρχονται σε 477 δισ. SDR (περίπου 659 δισ. δολάρια) από 238,5 δισ. SDR (περίπου 329 δισ. δολάρια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου