O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Error 53: H Apple “μπλοκάρει” τα ανεπίσημα ανταλλακτικά

Error 53: H Apple “μπλοκάρει” τα ανεπίσημα ανταλλακτικάTα συστήματα αλλά και το λογισμικό της Apple ήταν ανέκαθεν υλοποιήσεις “κλειστού” χαρακτήρα, κρατώντας τους χρήστες δέσμιους των εξουσιοτημένων μεταπωλητών/συνεργείων της, δημιουργώντας προβλήματα σε κάθε επίδοξο “non-Apple” τεχνικό. 
Αυτή τη φορά και μέσω μίας αναβάθμισης στο iOS 9, η Apple “μπρικάρει” (αχρηστεύει στη γλώσσα των τεχνικών) όσα iPhones έχουν επισκευαστεί από τεχνικούς οι οποίοι έκαναν χρήση ανεπίσημων ανταλλακτικών, εμφανίζοντας στην οθόνη τους την ένδειξη “error 53″.
Η ένδειξη αυτή καθιστά τη συσκευή
πρακτικά άχρηστη και όσα δεδομένα υπάρχουν αποθηκευμένα στη μνήμη της δεν δύναται να ανακτηθούν, όπως τουλάχιστον αναφέρουν οι κάτοχοι των τηλεφώνων, οι οποίοι – αν λάβουμε υπόψιν ότι το “error 53″ έχει φτάσει τις 183.000 αναζητήσεις στην ιστοσελίδα της iFixit – είναι αρκετοί.
Ο Kyle Wiens, στέλεχος της iFixit και ειδικός στις επισκευές, εντοπίζει το πρόβλημα στο Home Button της συσκευής, το οποίο εκτελεί και καθήκοντα σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων (Touch ID), αφού όποιος το αντικατέστησε σε μη εξουσιοδοτημένο κατάστημα έπεσε θύμα του μοιραίου σφάλματος.
Ο δημοσιογράφος Antonio Olmos, κατά τη διάρκεια αποστολής στην FYROM για τις μετακινήσεις των Σύριων προσφύγων, έριξε το τηλέφωνο του και αναγκάστηκε να αντικαταστήσει την οθόνη και το Home Button σε ένα τοπικό κατάστημα ηλεκτρονικών. Μετά από πρόσφατη αναβάθμιση του λειτουργικού, η συσκευή εμφάνισε την ένδειξη “error 53″ και έπειτα από επίσκεψη σε Apple Store του Λονδίνου, ο Olmos πληροφορήθηκε ότι η συσκευή του είχε αχρηστευτεί.
Η Apple, για την αντικατάσταση του συκεκριμένου πλήκτρου, χρεώνει €380 (Ην. Βασίλειο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου